Slovácké divadlo se na Silvestra rozloučí se svou historicky druhou nejúspěšnější komedií
Slovácké divadlo se na Silvestra rozloučí se svou historicky druhou nejúspěšnější komedií
foto: Jan Karásek

Zlínský kraj – Něco končí a něco začíná. To platí také pro komedii Jeden a dvě je šest, kterou mělo patnáct let ve svém repertoáru Slovácké divadlo. Na Silvestra diváci uvidí oblíbenou komedii naposledy.

Silvestr bude ve Slováckém divadle nejen o loučení se starým rokem 2021, ale také ve znamení derniéry komedie Jeden a dvě je šest. Po patnácti letech si ji herci na jevišti zahrají naposledy.

„Na jednu stranu se na to těšíme, protože si to užijeme. Derniéry bývají bláznivé a když k tomu připočtete ještě Silvestr, bude to určitě představení, na které nezapomeneme. Na druhou stranu je nám z toho trošku smutno, protože jsme se s tou komedií hodně sžili a pořádně jsme se na ní vybláznili,“ řekl mluvčí a jeden z herců souboru Josef Kubáník.

Jde o druhou nejúspěšnější komedii v celé historii Slováckého divadla. Uherskohradišťský soubor byl dokonce jediný na celém světě, který ji uváděl. Specifikum hry totiž spočívá v tom, že se jedná o dvě hry spojené do jedné.

„Ta komedie vyhrála v Pardubicích cenu diváků na Festivalu smíchu, tady pro ni naši diváci hlasovali jako pro komedii roku a spoustu cen za ni dostali také jednotliví herci souboru. Na to všechno budeme poslední den v roce vzpomínat,“ usmívá se s jistou dávkou nostalgie Josef Kubáník.

Divadlo se ale i přes divácký úspěch musí s inscenací rozloučit. Končí mu na ni totiž autorská práva a kdyby je chtělo prodloužit, bylo by to finančně velice náročné.

Smutní ale herci nebudou. Na derniéru si připravují vzájemně tajné „špeky“, které mají kolegy na jevišti ještě více rozhodit a rozesmát.

Barbora Dojčár