Sezona Divadla v Lidovém domě je v plném proudu
Sezona Divadla v Lidovém domě je v plném proudu
foto: Lenka Novotná

Vsetín - Herci Divadla v Lidovém domě Vsetín nezahálejí. Jenom v první polovině této sezony odehráli 6 repríz úspěšné inscenace Frau Dietrich & Madame Piaf v režii Jakuba Hekla, kde hlavní role ztvárnily Dagmar Pavloušková a Kateřina Mrlinová.
   Toto hudební drama, které vychází ze vzpomínek dcery Marlene Dietrich Marie Rivy (Mirka Kocůnová) a nevlastní sestry Edith Piaf Simone Berteaut (Kateřina Pruknerová), přibližuje nejen vztah obou těchto osobností světového šoubyznysu, ale ukazuje také, jaké důsledky má to, když se člověk odevzdá obrazu, který z něj vytvořili jiní. Mužských rolí se v této inscenaci zhostili Tomáš Koňařík a Petr Štíva. Divadlo v Lidovém domě Vsetín uvede sedmou a zároveň poslední reprízu této hry v této sezoně ve čtvrtek 30. ledna v 18 hodin.
   Ve druhé polovině sezony se můžete těšit hned na 3 premiéry. V pátek 31. ledna v 19 hodin se otevřou dveře Malé scény Divadla v Lidovém domě, kde vás přivítá knihovnice Klára Silná v podání Renaty Trličíkové. Přijměte tedy její pozvání na besedu se známou seriálovou hvězdou Arnoldem Pěnkavou, který se vyznačuje hlavně svou nedochvilností. Světová premiéra této one woman show v režii Davida Vackeho s příhodným názvem Copak je s Arnoldem vás určitě nenechá chladnými.
   Další plánovaná premiéra v režii Davida Vackeho vás zavede do zapadlého motelu uprostřed pouště, ve kterém se snaží napsat svůj vlastní životopis redaktor Charlie Cox doprovázený poněkud záhadným parťákem Wallym. Ač se zdá, že v poloprázdném motelu je předem vše jasně dané, opak je pravdou. Na premiéru této mnoha cenami ověnčené komedie amerického autora Michaela McReevese s názvem Neběhej s nůžkama v ruce se můžete těšit v pátek 14. února v 19 hodin. V zajímavých rolích tak uvidíte Pavla Rejmana, Miroslava Urubka, Kateřinu Mrlinovou, Mirku Kocůnovou a Marcela Hanzala.
   Třetí premiéra bude patřit dětem a zakončí divadelní sezonu 2019/2020. Příběhy kocoura Modroočka snad vykouzlí úsměv na tvářích nejenom dětem, ale také dospělým.
   Vstupenky na připravované premiéry jsou již v předprodeji na pokladně v kině Vatra nebo online na stránkách www.dkvsetin.cz.
Michal Horský