Rožnovské parní léto vrcholí. Na Ondrášovu Valašku vás sveze Zpívající vlak
Rožnovské parní léto vrcholí. Na Ondrášovu Valašku vás sveze Zpívající vlak
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov - Rožnovské parní léto 2020 jde do svého velkého finále. Letošní čtvrtá a poslední jízda parním vláčkem se uskuteční v sobotu 12. září a do Rožnova pod Radhoštěm pojede zpívající vlak. Parní lokomotiva Velký Býček, alias Tulák (s označením 423.041) své pasažéry přiveze z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, kde se ve Valašském muzeu v přírodě koná přehlídka uměleckých a folklorních těles Ondrášova Valaška.
   Město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Českými drahami připravilo také na sezonu 2020 sérii jízd Rožnovské parní léto, která vyvrcholí právě o nadcházejícím víkendu. Parní vláček bude v sobotu 12. září brázdit koleje mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm. Také tentokrát to je v den, kdy se v Rožnově koná velmi zajímavá akce. „Parní lokomotiva Velký Býček alias Tulák, vyrobená v roce 1924, v sobotu zaveze své pasažéry do Rožnova, kde se ve Valašském muzeu v přírodě po celý víkend koná jedna z velkých akcí roku – přehlídka uměleckých a folklorních těles Ondrášova Valaška. Jízda nese podtitul „zpívající vlak“ a je jasné, že vláčkem pojede kapela, která zahraje k tanci i zpěvu a bude tou nejlepší živou pozvánkou na třídenní Ondrášovu Valašku,“ uvedl destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.
   Jízdní řád Rožnovského parního léta 2020 je každou sobotu stejný: z Valašského Meziříčí do Rožnova p. R. se jede v 9.25 a 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí pojede v 11.35 a v 15.27 hodin. Jízdenky na parní vláček včetně rezervace místa k sezení doporučujeme zakoupit v předprodeji, a to u všech pokladních přepážek Českých drah včetně např. Valašského Meziříčí a Rožnova p. R. Předprodej jízdenek bude ukončen vždy ve 20.00 hodin v den předcházející dni jízdy. Pokud zbydou nějaké jízdenky i na přímý prodej, budou prodávány přímo ve vlacích do vyčerpání kapacity (tyto jízdenky nezakládají právo na místo k sezení).
Bc. Marek Havran, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.