Rožnovská vrátnice: Slovenský bluesman Juraj Schweigert & The Groove Time
Rožnovská vrátnice: Slovenský bluesman Juraj Schweigert & The Groove Time
foto: TKA

Rožnov – Středa 16. listopadu 2022 - 19:00 - Vrátnice

Kapela Juraje Schweigerta - The Groove Time - patří mezi top bluesové scény na Slovensku. Kromě několika bluesových i jazzových ocenění, reprezentovala v roce 2016 Slovensko na mezinárodní soutěžní přehlídce European Blues Challenge v Itálii. Juraj Schweigert kromě vlastního projektu spolupracoval s několika hudebními projekty, mimo jiné jako sólista v Peter Lipa band. V roce 2017 se na World Harmonica Festival v německém Trossingenu umístil v soutěži sólistů ve hře na diatonické harmonice na druhém místě. Autorská hudba kapely je často nadžánrová, když míchá blues s prvky swingu, jazzu, funku, reggea či latina. Hudba tohoto projektu je zachycena na převážně autorském albu s názvem Novelty Shop (2015) a na nejnovější desce Spin-Off (2021).

Každá skladba je ochucena jinak, takže celé album pak chutná jako to nejlepší gumbo. Je opravdu radost něco takového poslouchat a nechat se překvapovat

Bluesblast magazine (USA): Oh Divine creativity where hath thou been? In the hands of the Slovak harmonica player-singer Juraj Schweigert and his band… Duh! They blend elements of jazz, funk, reggae, bluegrass and who knows what else to deliver an enchanting musical journey.

Juraj Schweigert – foukací harmonika,zpěv
Zsolt Szitási – kytara
Tibor Feledi – Hammond organ
Matej Štubniak – kontrabas
Juraj Raši – bicí

Jednotné vstupné na sezení s místenkou nebo na stání 250 Kč.

TKA