Rožnov nabízí rockovou nálož ve Vrátnici, Hudební fujaré #4 či vzpomínku na padlé Rožnovany
Rožnov nabízí rockovou nálož ve Vrátnici, Hudební fujaré #4 či vzpomínku na padlé Rožnovany
foto: TKA

Rožnov - Letošní Hudební fujaré #4 neboli opět zajímavé setkávání muzikantů rozmanitých žánrů nejen s folklórní hudbou, atraktivní dvojkoncert alternativních rockových kapel v klubu Vrátnice, vzpomínka na Rožnovany padlé v první světové válce nebo veřejný závod družstev ve skoku na lyžích. Nabídka na víkend v Rožnově pod Radhoštěm je opět velmi pestrá.
   Hudební fujaré 2019 je čtvrtý ročník experimentálního koncertního cyklu unikátního setkávání muzikantů rozmanitých žánrů nejen s folklórní hudbou. Tentokrát opět Hudební fujaré #4 (tedy letošní čtvrtá edice fujaré) v pátek večer přináší skvělou kombinaci. Dvojkoncert obstarají flamenkový kytarista a zpěvák Morenito de Triana s doprovodem a cimbálová muzika Radegast. Hudební fujaré #4 začíná v pátek v 19 hodin v galerii 3. etáž v Rožnově. Vstupné je možné na místě i v předprodeji (zvýhodněná cena). 
   Již šestý ročník Veřejného závodu družstev ve skoku na lyžích (ukončení letní sezony) se koná v sobotu v Rožnově pod Radhoštěm v areálu na Bučiskách. Družstva se skládají se čtyř závodníků, kde každý ze závodníků skáče na jiném můstku. Závod probíhá bez rozdílu věkových kategorií a na dětském můstku K9 je možno skákat v maskách. Již v pátek od 13.00 do 16.30 jsou veřejné tréninky, v sobotu jsou tréninky 8.30 – 9.45, samotné závody pak začínají v sobotu v 10 hodin. 
   Koncert dvou alternativních rockových kapel připravil na sobotní večer T klub - kulturní agentura. „První kapelou je Nylon Jail, která přijede do Rožnova vůbec poprvé. Nylon Jail, kteří vystoupili například i na Colours of Ostrava, vyrážejí v listopadu letos již na druhé turné, na které si přizvali spřátelené britské Midnight Swimmers. V rožnovském klubu Vrátnice vystoupí obě kapely v sobotu 9. listopadu od 19.30 hodin, předskakovat jim budou Švýcaři Simia Sapiens,“ pozval na sobotní rockovou nálož ver Vrátnici Jakub Sobotka, ředitel pořádajícího T klubu – kulturní agentury. Kompletní informace najdete zde.
   Komorní vzpomínka na Rožnovany, kteří v letech 1914 – 1918 položili své životy na frontách I. světové války, se uskuteční v neděli 10. listopadu od 16 hodin u pomníku padlých z I. a II. světové války v městském parku.  
   Kompletní kalendář akcí včetně několika probíhajících výstav, ale také například webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu), informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.