Říjnové Jazzmenu přiváží do Rožnova hudbu z USA, Brazílie, Británie či Slovenska
Říjnové Jazzmenu přiváží do Rožnova hudbu z USA, Brazílie, Británie či Slovenska

Rožnov - Letošní již šestý ročník Jazzmenu v Rožnově pod Radhoštěm přinese vskutku pestrou paletu žánrů od gospelu přes latinu, swing a jazz až k blues rocku. V cyklu, který pořádá hudebník, zpěvák a producent Zbyněk Terner ve spolupráci s T klubem – kulturní agenturou, vystoupí během čtyř koncertů na čtyřech různých místech Rožnova kromě tuzemských muzikantů také umělci ze Slovenska, Velké Británie, USA a Brazílie. První koncert je na programu 1. října, další pak 16., 22. a 30. října.
   „Jazzmenu je synonymem pro festival dobré hudby, což znamená, že i když je v názvu jazz, dramaturgie se toho striktně nedrží a uvádí i nejazzové projekty. Cyklus je rozprostřen během měsíce října. Tvoří jej čtyři koncerty na čtyřech různých místech v Rožnově pod Radhoštěm. V letošním roce poprvé také v hudebním klubu Vrátnice, což je ideální místo pro vystoupení energické mladé kapely The Rainbreakers z Velké Británie,“ vysvětluje svůj dramaturgický záměr Zbyněk Terner. Kromě The Rainbreakers (úterý 22. října v 19 hodin, Klub Vrátnice) v rámci Jazz menu 2019 vystoupí také brazilská zpěvačka Luciana Pires (úterý 1. října v 19 hodin, hotel Energetic), slovenské Palaj Trio (středa 16. října v 19 hodin, Brasserie Avion) a česko-americký Lee Davison Quartet (středa 30. října v 19 hodin, hotel AGH).
   Letošní ročník má největší zastoupení zahraničních umělců, všichni jsou opravdu špičkovými interprety koncertujícími na festivalech po celém světě. „To, že jazz je stále živý a stále se vyvíjí, dokazuje účast skvělého mladého a přesto velmi vyzrálého slovenského kytaristy Petera Palaje, na jehož koncert bych rád pozval jak stálé příznivce tohoto žánru, tak všechny, kteří jeho krásu touží objevit,“ dodává Jakub Sobotka, ředitel spolupořádající kulturní agentury TKA.
   Vstupenky na koncerty Jazzmenu 2019 si můžete rezervovat na info@jazzmenu.cz, na webu www.tka.cz. K zakoupení budou v T klubu.
   Přehled interpretů a protagonistů Jazzmenu 2019 a kompletní informace k Jazzmenu 2019 najdete zde, informace také na www.jazzmenu.cz a www.tka.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.