První den Valašského záření v Domě kultury zazáří populární Čechomor
První den Valašského záření v Domě kultury zazáří populární Čechomor
foto: DK Vsetín

Vsetín – Přípravy dalšího ročníku Valašského záření jsou v plném proudu. Pestrý program, který se bude odehrávat na dvou pódiích v centru Vsetína od pátku do neděle 8. až 10. září 2023, nabídne kromě koncertů, jarmarku i různorodé zábavy pro děti také tradiční páteční vnitřní koncert. Ve Velkém sále Domu kultury letos vystoupí legendární česko-moravská hudební skupina Čechomor. Předprodej na páteční koncert, který je zároveň jedinou placenou částí festivalu, odstartoval již v pondělí 15. května ve 14 hodin.

„Letošním interpretem, kterému bude patřit pódium Domu kultury v první den Valašského záření, je skupina Čechomor,“ představil hvězdu prvního dne festivalu místostarosta města Vsetín Pavel Bartoň. Kapela, která ve svém originálním pojetí hraje české, moravské a slovenské lidové písně, koncertuje ve složení František Černý, Karel Holas, Jan Kolár, Matěj Lienert a Lukáš Čunta.

„Čechomor koncertoval ve Vsetíně naposledy před čtyřmi lety. Koncert k výročí 30 let od Sametové revoluce byl velmi rychle beznadějně vyprodán, takže věříme, že i v letošním roce potěšíme návštěvníky tímto populárním uskupením,“ vzpomněla poslední vsetínské vystoupení Čechomoru produkční Eva Hennelová z Domu kultury.

Kromě pátečního galakoncertu nabídne Valašské záření pestrý program, který se bude odehrávat na pódiích na Dolním náměstí a na Svárově. Těšit se můžeme na kapelu Buty, úspěšný slovenský revival skupiny Beatles The Backwards nebo Karla Kahovce s kapelou George and Beatovens. Třídenní slavnost pak zakončí nedělní koncert Orchestru Karla Vlacha se zpěvačkou Terezou Maškovou. Další interprety a účinkující bude Dům kultury Vsetín průběžně představovat na svých webových stránkách, Facebooku a Instagramu.

Vstupenky na koncert Čechomoru jsou k dostání v ceně od 590 Kč na www.dkvsetin.cz nebo na pokladně kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín