Předprodej 25. Vsetínského jazzového festivalu s Hankou Holišovou je zahájen
Předprodej 25. Vsetínského jazzového festivalu s Hankou Holišovou je zahájen
Hana Holišová foto: DK Vsetín.

Vsetín - Tradiční Vsetínský jazzový festival se koná v sobotu 13. října ve vsetínském domě kultury. Jeho 25. ročník přivítá zpěvačku Hanu Holišovou, která bude za doprovodu New Time Orchestra Brno hlavním hostem večera. Dále se představí s projektem Fragile Bliss Malina / Nejtek / Liška nebo František Uhlíř Trio. Večerem provede moderátor Aleš Benda.
   Hlavní program festivalu odstartují od 19 hodin ve velkém sále tři spoluhráči, pohybující se každý většinou v jiném hudebním světě. V projektu s názvem Fragile Bliss přinášejí nadžánrový mix autentické akustické hudby, vycházející z jazzových i lidových kořenů mnoha proveniencí. Kontrabasista Tomáš Liška, etablovaný především na jazzové scéně, banjista Luboš Malina, zakladatel a pilíř kapely Druhá tráva a klavírista Michal Nejtek, známý ze světa soudobé vážné hudby, ale též z doprovodné kapely Davida Kollera, vytvořili svobodnou hudbu plnou vzájemného propojování jejich zkušeností a hudebních základů. Na bicí a perkuse trojici doplní bicista a perkusista Tomáš Hobzek j.h.
   Hana Holišová, úspěšná a talentovaná zpěvačka, herečka, držitelka ceny Thálie a vítězka TV show Tvoje tvář má známý hlas, bude od 20.45 hodin hlavní hvězdou letošního jazzového festivalu spolu s ambiciózním 18členným New Time Orchestra Brno. „Návštěvníci se mohou těšit na hity hvězd světového popu, soulu, swingu, šansonu i rocku v originálních bigbandových aranžmá,“ přiblížila Klára Blažková z domu kultury.
   Závěrečnou festivalovou štafetu přebere ve 22.00 hodin jazzové František Uhlíř Trio, které tvoří vynikající italský pianista Roberto Magris, jeden z nejlepších evropských kontrabasistů František Uhlíř a česká bubenická legenda Jaromír Helešic.
   O navození stylového úvodu se od 18.30 hodin a během přezvučování kapel postará prvorepublikové swingové akustické Lam Trio, hrající hudbu třicátých a čtyřicátých let dvacátého století v obsazení housle, kornet, kytara, tenor banjo, zpěv a kontrabas.
   Přijďte se oddat kouzlu swingu, jazzu a jeho fúzí v podání špičkových českých i zahraničních interpretů mladé i zkušené generace. Vstupné 350 Kč v předprodeji, 430 Kč na místě. Předprodej vstupenek probíhá na pokladně kina Vatra.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.