Pozvánka na víkend do Rožnova
Pozvánka na víkend do Rožnova

Rožnov - Valašské zkušebny, Street Dance Show, folklorní odpoledne v muzeu, ale také velké oslavy 100 let házené. Velmi pestrý program nabízí také druhý červnový víkend v Rožnově pod Radhoštěm.
V pátek odpoledne v 17 hodin se koná na kamenech za knihovnou představení Divadla Víti Marčíka Šípková Růženka. Další akcí v knihovně bude sobotní představení loutkového divadélka Rolo – O Růžičce, které začne v 10 hodin v knihovně. Jedná se o klasický příběh o Šípkové Růžence doprovázený hrou na flétnu, kytaru a poutavým vyprávěním, které vás vtáhne přímo do děje.
   Páteční podvečer bude patřit v Rožnově tanci. Taneční skupina Heart2Beat & Static Breakers zakončí velmi úspěšný školní rok tradiční Street Dance Show. Letos tato akce nese název Let’s your body talk, což vystihuje koncept všech choreografií, které tanečníci připravili. V pátek se uskuteční hned dvě představení. První dopolední bude pro školy a školky a hlavní představení pro veřejnost začne v 16 hodin v Janíkově stodole v Rožnově pod Radhoštěm. Vstupenky jsou v předprodeji na recepci SVČ.
   Páteční odpoledne a večer přinese Valašské zkušebny 3 - již třetí ročník přehlídky lokálních kapel, letos se zahraničním hostem, který je spolutvůrcem loga Vrátnice, RickoLusem. Akce se koná v hudebním klubu Vrátnice, začíná v 16 hodin.
   Program pro druhý červnový víkend připravilo také Valašské muzeum v přírodě. V sobotu od 14 hodin začíná v Dřevěném městečku Odpoledne s folklorním souborem.
   Velká sportovní akce s názvem Rožnovská házená slaví 100 let se uskuteční v sobotu na atletickém hřišti Dany Zátopkové. Program začíná o půl deváté ráno turnajem, poté bude následovat několik zajímavých exhibičních zápasů, ve kterých se ukáže také extraligové družstvo HC Robe Zubří (17). Po tomto utkání bude následovat autogramiáda a také charitativní dražba pro Kubu Guryču. Večer pak zakončí zábava s kapelou L.H.T.
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete vždy na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.