Poznejte Bulharsko, jak ho neznáte
Poznejte Bulharsko, jak ho neznáte
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Bulharsko je často vnímáno jen jako destinace pro letní dovolenou na plážích u Černého moře. Cestovatel Honza Husák vám ale ukáže, že jde o velmi rozmanitou zemi se spoustou zajímavých míst, která stojí za to vidět. Přednáška z cyklu Cestovatelské úterky proběhne 18. ledna od 17 hod. na zámku Vsetín.

Programový pracovník Muzea regionu Valašsko a středoškolský profesor v jedné osobě toho za svůj život procestoval opravdu hodně a na Bulharsko nedá dopustit. „Máte rádi pestrou dovolenou, v tom případě vyrazte do Bulharska,“ tvrdí Honza Husák (na snímku). V rámci jeho přednášky Bulharsko: Od hor k moři podniknete dvoutýdenní trek v pohoří Rila a Pirin, navštívíte nejvyšší horu Balkánu či mramorovou pyramidu Vichrenu, budete obdivovat jeskyně, kláštery i historická města Tarnovo, Melnik a Sofia, no a na závěr si užijete i tu pohodu na černomořské riviéře. „Čeká nás výprava plná zážitků, fotografií a turistických tipů,“ doplnil Husák.

Muzeum upozorňuje, že u akcí a doprovodných programů musí po návštěvnících starších 12 let vyžadovat potvrzení o bezinfekčnosti – dětem 12 až 18 let stačí PCR test (ne straší než 72 hodin), dospělí musí předložit doklad o očkování nebo prodělané nemoci COVID 19. Pokud ale chcete pouze na výstavu nebo si prohlédnout návštěvnické prostory zámku, stačí mít na ústech respirátor a během návštěvy dodržovat rozestupy. Další podrobnosti na www.muzeumvalassko.cz nebo @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko