Dům kultury v měsíci lednu láká na rozmanitá představení
Dům kultury v měsíci lednu láká na rozmanitá představení
foto: DK Vsetín

Vsetín – Plánování kulturních akcí i v nelehkých časech pokračuje. Dům kultury Vsetín také v této době připravuje kulturní události a pořady různých žánrů. V nabitém programu si na své přijdou milovníci klasické i populární hudby, tance nebo fotografického umění. Leden přinese další inscenaci z cyklu Divadlo dětem, tradiční taneční podvečer, koncerty i výstavu fotografií z cest, jejíž součástí bude také beseda s autorem.

„V novém roce nás opět čeká mnoho kulturních události, a my pevně věříme, že jejich konání tentokrát nic nezhatí,“ doufá jednatelka Domu kultury Vsetín Petra Vaňková. Na pouť po Bangladéši, Arménii nebo Indii zve arménský fotograf Garik Avanesian. Zahájení jeho výstavy Fotografie z cest proběhne ve středu 19. ledna v 17 hodin v Galerii Stará radnice, následovat bude také beseda s autorem v malém sále Domu kultury.

Hned následující den 20. ledna bude pódium malého sálu hostit koncert legendárního zpěváka, kytaristy a skladatele Luboše Pospíšila s kapelou 5P. „Luboš Pospíšil koncertuje ve vsetínském Domě kultury tradičně jednou za dva roky v lednu. Letošní koncert slibuje nejen zavzpomínání na staré hity, ale také písně z nejnovějšího alba Poesis Beat,“ láká produkční Eva Hennelová. V neděli 23. ledna se pak uskuteční oblíbený taneční podvečer s podtitulem Čaj o páté, tentokrát s doprovodem kapely Remix.

Ve stejný den čeká nejmenší diváky další inscenace z cyklu Divadlo dětem. Na pohádku Příhody včelích medvídků zve produkční Zdeněk Holoubek: „Oblíbenou pohádku z televizních večerníčků s hudbou Zdeňka Svěráka dětem zahraje pražské Divadlo Krapet. Představení se koná v neděli 23. ledna od 16 hodin v Divadle v Lidovém domě.“ Předprodej je již spuštěn, vstupné je jako vždy 200 Kč, doprovod starší 15 let zaplatí symbolickou 1 Kč.

Mimořádný kulturní zážitek slibuje první únorový den, kdy se v Mramorovém sále vsetínského Zámku uskuteční již druhý koncert Komorního cyklu. Tentokrát se představí jeden z nejprestižnějších českých souborů současnosti – Smetanovo trio. Uskupení založené v roce 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem vystoupí ve složení Jitka Čechová (klavír), Jan Talich (housle) a Jan Páleníček (violoncello).

„Návštěvníky prosíme o dodržování protiepidemických opatření a prokázání bezinfekčnosti pomocí QR kódu (v mobilním telefonu nebo na papíře). Na děti do 12 let se povinnost nevztahuje,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.

Informace o událostech a předprodejích naleznete na www.dkvsetin.cz.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín