Poslední škola kouzel na zámku Vsetín
Poslední škola kouzel na zámku Vsetín
Letni_skola_kouzel foto: MRV

Vsetín - Velký ohlas zatím letos sklízí Letní škola Kouzel na zámku Vsetín. Dosavadní čtyři lekce navštívilo bezmála 600 dětí a dospělých. Kdo chce ještě získat Čarodějnické osvědčení, v úterý 13. srpna bude mít poslední možnost.
   Škola kouzel je menší doprovodnou akcí k výstavě Valašská strašidla. Určena je pro rodiny s dětmi, na které v zámku čeká plnění úkolů, různé hry a také výtvarné tvoření. „Společně si užijí zábavu a navíc se naučí poznávat valašská strašidla, používat Almanach strašidelných bytostí a kouzelných formulí, míchání čarovných bylin nebo výrobu čarodějnických pomůcek. Za splněné úkoly a projevené znalosti nakonec děti získají Osvědčení čaroděje,“ přiblížila Zuzana Dorociaková z pořádajícího Muzea regionu Valašsko.
   Letní škola kouzel odstartovala v půli července a na každou z dosavadních čtyř lekcí dorazilo v průměru kolem 150 účastníků. Poslední lekce se uskuteční v úterý 13. srpna. Přijít můžete kdykoliv mezi 9 a 15 hodinou. Jak dlouho ve škole strávíte, záleží na vás. V rámci jednotného vstupného 40 Kč na osobu (děti do 3 let zdarma) si budete moci projít celý zámek a užít si také krásnou vyhlídku z věže. Více na www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, tiskový mluvčí Muzeum regionu Valašsko, p. o.