Pořadatelé kulturních akcí mohou žádat o dotace. Jak vyplnit žádost poradil online seminář
Pořadatelé kulturních akcí mohou žádat o dotace. Jak vyplnit žádost poradil online seminář
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje uspořádal v úterý 1. března metodický online seminář k dotačnímu programu na podporu kulturních akcí a aktivit nadregionálního významu. Účastníci semináře dostali cenné rady k podmínkám programu i správnému vyplnění formuláře žádosti. O dotace mohou fyzické i právnické osoby žádat od 3. do 14. března. Celková částka vyčleněná na program podpory kulturních aktivit je 2,5 milionu korun.

„V loňském roce jsme poprvé vypsali výzvu tohoto nového programu a jsme rádi, že i v obtížném období pandemie covid-19 se organizátorům podařilo uskutečnit řadu zajímavých akcí. Proběhla tak například jízda králů v Kunovicích, filmový festival ve Zlíně i v Uherském Hradišti. V letních měsících se podařilo realizovat hudební akademie, folklorní festivaly i další kulturní projekty,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní Zlínského kraje zodpovědná za oblast kultury a školství.

Cílem programu je rozvoj významných kulturních aktivit a akcí nadregionálního významu, které pomáhají propagovat Zlínský kraj a zachovat či dále rozvíjet kulturní život. Minimální výše dotace na jeden projekt je 70 tisíc korun, maximální výše dotace činí 200 tisíc korun. Podrobnosti k vyplnění žádosti zájemci najdou na stránkách Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/kul06-22-program-na-podporu-kulturnich-aktivit-a-akci-nadregionalniho-vyznamu-aktuality-17559.html

Adéla Čuříková, Krajský úřad Zlínského kraje