Populární Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou na Vsetíně
Populární Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou na Vsetíně
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům kultury Vsetín zve na divadelní představení Hrdý Budžes s nepřekonatelnou Bárou Hrzánovou v hlavní roli. Legendární divadelní hra podle románu spisovatelky Ireny Douskové přináší tragikomický příběh žákyně druhé třídy Helenky Součkové na počátku normalizačních 70. let. Příběh Helenky se na pódiu velkého sálu odehraje v sobotu 14. května v 19 hodin, předprodej probíhá od 1. března.

Hra Hrdý Budžes se v Česku těší velké oblibě již bezmála dvacet let. Dramatizace románu Ireny Douskové měla premiéru v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami 7. listopadu 2002. Od té doby se Hrdý Budžes stal doslova fenoménem, k čemuž bezesporu přispělo herecké mistrovství Barbory Hrzánové. Ta za mimořádný ženský jevištní výkon v roli Helenky Součkové dostala v roce 2003 Cenu Thálie.

Divadelní hra přináší tragikomický vhled do období normalizace očima osmiletého dítěte. Na pozadí prostředí školy se odvíjí sled komických příhod, trapných zážitků, drobných i větších neštěstí. Kromě Barbory Hrzánové ve hře účinkují Jarmila Vlčková a Libor Jeník.

Vstupné: 590, 490, 390 Kč

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín