Písničkářka Beata Bocek zazpívá na Dolním náměstí
Písničkářka Beata Bocek zazpívá na Dolním náměstí
foto: DK Vsetín

Vsetín – Další koncert z cyklu Vsetínské kulturní léto přinese na pódium na Dolním náměstí zvukomalebnou polštinu a melodické emotivní písně. Koncertovat bude česko-polská písničkářka Beata Bocek. Hudebnice a cestovatelka s kytarou a akordeonem zahraje ve Vsetíně 9. června od 19 hodin.

„Rodačka z Českého Těšína, písničkářka a muzikantka Beata Bocek se představí v rámci druhého koncertu Vsetínského kulturního léta,“ uvedl Zdeněk Holoubek, dramaturg z Domu kultury Vsetín. Beata Bocek tvoří melodické, citlivé písně, jejichž texty jsou povětšinou v polštině. Písničkářka, která se doprovází zejména na kytaru, během svých koncertů používá i akordeon, koncovku, mbiru a ukulele. Její autorské písně jsou o vzpomínkách, dětství, cestách i snech.

Úspěšná zpěvačka si v minulosti vyzpívala nominaci na hudební ocenění Anděl v kategorii World Music. „Vstup na všechny koncerty Vsetínského kulturního léta je zdarma,“ dodal dramaturg Zdeněk Holoubek.

„Jsem moc rád, že Vsetíňanům můžeme opět nabídnout široký program, který už k prázdninám ve Vsetíně neodmyslitelně patří. Věřím, že si všech dvanáct koncertů a osm filmových projekcí Vsetínského kulturního léta užijí plnými doušky,“ dodal k sérii koncertů a promítání místostarosta Pavel Bartoň.

Koncert proběhne v rámci cyklu Vsetínské kulturní léto, který v průběhu letních měsíců přinese dvanáct venkovních koncertů. Koncerty se konají vždy ve čtvrtek v 19 hodin na pódiu na Dolním náměstí ve Vsetíně.

V případě nepříznivého počasí se koncert nekoná.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín