Petr Kožnárek vítězem soutěže VALMEZ FOTO 2019
Petr Kožnárek vítězem soutěže VALMEZ FOTO 2019
Vítězný snímek Po šichtě. Docela pěkná fotka, akorát jsem trochu nepochopil, jak souvisí se zadaným tématem Kultura a společenské události ve VM. (pozn. ZK) foto: Petr Kožnárek.

Val. Meziříčí - Již 13. ročník oblíbeného klání fotografických amatérů VALMEZ FOTO 2019 je úspěšně za námi. V silné konkurenci 22 fotografů letos prvenství vybojoval Petr Kožnárek z Brna.
O příčku nejvyšší tentokrát bojovalo 63 snímků, které pořídili autoři ve věku od 15 do 70 let. Tématem 13. ročníku soutěže byly Kultura a společenské události ve Valašském Meziříčí.
   I díky tomu, že je Valmez často označován za Valašské Atény, měli fotografové opravdu co nabídnout. Pětičlenná odborná porota v čele s fotografem Josefem Knápkem, tak musela pečlivě zvažovat, komu přiřkne prvenství. „Kvalita soutěžních fotografií šla z mého pohledu určitě nahoru. Svědčí o tom i zájem fotografů z celé České republiky, kteří se drželi zadání, že fotografie musí být pořízeny na kulturní nebo společenské akci ve Valašském Meziříčí. Porotci pak vybrali vždy deset snímků, které se jim nejvíce líbili, udělili jim body a tyto se sečetly. Nejvíce bodů získal a vítězem se stal Petr Kožnárek autor snímku Po šichtě,“ přiblížil práci poroty Josef Knápek. Druhou příčku obsadil Tomáš Both (Valmez from the future) a třetí Pavel Hubáček (Ohňová show Manawa Fire Art).
   „Kulturní, společenské a další akce v našem městě navštěvuji pravidelně. Každý z fotografů, kteří se letošního ročníku soutěže VALMEZ FOTO zúčastnili, na tyto akce nahlíží vlastní optikou a to je úžasné. Jejich fotografie vypráví rozmanité příběhy, které určitě stojí za to vidět,“ myslí si místostarostka Yvona Wojaczková, která úspěšné fotografii oceňovala. Výstava vítězných a vybraných fotografií zaslaných do 13. ročníku soutěže je k vidění v Muzejním a galerijním centru až do neděle 29. září.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí