Petr Bazala vítězem soutěže VALMEZ FOTO 2020
Petr Bazala vítězem soutěže VALMEZ FOTO 2020
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí - Slavnostní vernisáží s vyhlášením výsledků skončil v pondělí 7. září 14. ročník soutěže amatérských fotografů VALMEZ FOTO 2020. Oblíbené klání letos opanoval Petr Bazala z Valašského Meziříčí.
   Celkem 19 fotografů s 52 snímky si nenechalo ujít tradiční klání, které každoročně vyhlašuje město Valašské Meziříčí ve spolupráci s Kulturní komisí při radě města a Kulturním zařízením města. Autoři se museli držet pouze hlavního tématu Valmez černobíle a letos mohli soutěžit i ve zvláštní kategorii Valmez v době koronaviru. Doručené snímky posuzovala odborná porota ve složení Josef Knápek, Martin Hlavica, Miroslav Neradil, Břetislav Skýpala a Jan Suchý. „Zaslané snímky byly opět velmi kvalitní a porota měla opravdu náročné rozhodování. Vítězná fotografie Noc kostelů místního autora Petra Bazaly krásně vystihuje zadání hlavního tématu. Autor, kterého většina našich občanů zná jako talentovaného skladatele a hudebníka, navíc ukázal svou uměleckou všestrannost,“ nešetřila chválou místostarostka Yvona Wojaczková.
   „Jsem nadšený, protože jsem první cenu vůbec nečekal. Focení mě baví, užívám si ho a vždy se snažím fotit intuicí, protože špatně vidím. Důležitá je pro mě zejména kompozice. Vítězný snímek z Noci kostelů nabízí pohled z věže kostela Nanebevzetí Panny Marie, který není často k vidění,“ svěřil se šťastný vítěz Petr Bazala. Druhým místem ocenili porotci Zuzanu Rivcovou (Slzy naděje) a třetím Radka Novotného (Vánoční výzdoba). Ocenění ve zvláštní kategorii Valmez v době koronaviru, do níž autoři zaslali šest snímků, si odnesl Tomáš Both (Čekání na chleba v době koronaviru).
    Výstava vítězných a vybraných fotografií zaslaných do 14. ročníku soutěže VALMEZ FOTO 2020 je k vidění v Muzejním a galerijním centru až do neděle 11. října.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí