Novou desku přijede do Vsetína představit Hromosvod v čele s Ondřejem Fenclem
Novou desku přijede do Vsetína představit Hromosvod v čele s Ondřejem Fenclem
foto: DK Vsetín

Vsetín – Malý sál vsetínského domu kultury bude po dvou letech opět hostit srdcový projekt hudebníka Ondřeje Fencla – kapelu Hromosvod. Pětičlenný pražský band Vsetín uhranul naposledy v roce 2022. Letos zazní krom stálic také skladby z nejnovějšího alba „Sen nenasytných kluků“. Koncert se koná v pátek 22. března.

„Ondřeje Fencla není třeba vsetínskému publiku příliš představovat. Leader kapely Hromosvod ve Vsetíně již zahrál mnohokrát s kapelou 5P Luboše Pospíšila nebo v triu s Janem Hrubým a Vladimírem Mertou,“ říká za pořádající Dům kultury Vsetín Eva Hennelová. Hromosvod Fencl založil v roce 1994 jako dětskou skupinu, a i po třiceti letech je její vůdčí osobností. První album kapela vydala v roce 2004, celkem jich má na kontě již šest. „Nejnovější desku kapela vydala v loňském roce. Nazvala ji ‚Sen nenasytných kluků‘ a představí ji na svém historicky druhém vsetínském koncertě,“ dodává Eva Hennelová.

Kapelu tvoří elitní čeští hudebníci z doprovodných skupin Kamila Střihavky, Lucie, Inflagranti či Kollerbandu. Na pódiu se vedle Ondřeje Fencla objeví Vojtěch Jindra (elektrická kytara), Hana K. Vyšínská (housle), Jaryn Janek (basová kytara) a Tomáš Marek (bicí). Hromosvod, který před třiceti lety začínal „kinderfolkem“, je dnes kapelou plnou zručných sidemanů a hraje – jak říkají její členové – prostě písničky. Nejnovější šesté řadové album přináší čirou radost z hudby, z písní, z muzikality.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín