Noc divadel poprvé i ve Vsetíně
Noc divadel poprvé i ve Vsetíně
foto: Divadlo v Lidovém domě Vsetín, z. s.

Vsetín - Na 15. a 16. listopadu připravilo vsetínské Divadlo v Lidovém domě hned několik zajímavých akcí u příležitosti Noci divadel, která připadá již tradičně na třetí listopadovou sobotu. Kromě podvečerního vystoupení studentů brněnské JAMU jsou pro návštěvníky připraveny například komentované prohlídky, vyprávění o divadle nebo hudební vystoupení.
   Noc divadel ve Vsetíně začne ale už v pátek 15. listopadu, kdy se prostor a zázemí divadla otevře dětem ze základních škol. Pro ně divadelníci připravili hned několik zastavení. Těšit se tak můžou na tajemství kostymérny, žonglérskou školu, vyzkouší si práci osvětlovače, zažijí divadelní zkoušku a zároveň budou mít možnost podívat se do míst, která jsou jinak divákům nedostupná.
   Hlavní program Noci divadel odstartuje v sobotu 16. listopadu v 15 hodin ve velkém sále Divadla v Lidovém domě představením pro děti i rodiče Šašek Franta a klaun Pepe, na které poté navážou komentované prohlídky divadla pro rodiče s dětmi. Od 19 hodin bude scéna patřit studentům 3. ročníku muzikálového herectví brněnské JAMU. Název BROADWAY MosteckaStreet jasně naznačuje, že půjde o velkolepou možnost vidět v akci budoucí muzikálové hvězdy. Od 21 hodin se nabízí na Malé scéně Tonight show Na Orlovně s Adamem Kaňákem, kde se bude mluvit nejen o divadle.
   Od 22 hodin se můžete těšit na komentované prohlídky zázemí divadla, kterým vás provede nejen osobitá Marlene Dietrich, ale také její dcera Maria Riva, nepoddajný Randle Patrick McMurphy a sečtělý Ing. Dale Harding. V průběhu prohlídek bude Malá scéna patřit vsetínské kapele Bulletproof Puppets.
Sedmý ročník Noci divadel s podtitulem ,,Divadlo a svoboda“ se uskuteční 16. listopadu 2019 v předvečer 30. výročí sametové revoluce. Do akce se zapojí přes 100 divadel, souborů a institucí z více než 30 českých měst.
Divadlo v Lidovém domě Vsetín, z. s.