Natalia Magalska – Pozdrowienia z Polski
Natalia Magalska – Pozdrowienia z Polski

Val. Meziříčí – Vernisáž: 27. 04. 2022, 18:00 hod., Galerie Sýpka

Kontrast mezi drobnými, lesklými figurkami a porcelánovými dlaždicemi ze série City Gallantry To jsou dvě naprosto odlišné a extrémní tváře porcelánu. Velmi jemný ale také odolný až brutální. Střet těchto porcelánových textur a forem bude k vidění v Galerii Sýpka.

Natalia Magalska se narodila v roce 1994, Elbląg. Vystudovala sochařství na Akademii výtvarných umění v Gdaňsku. Zúčastnila se mnoha individuálních nebo skupinových výstav, byla oceněna v národních i mezinárodních uměleckých soutěžích a získala mnohonásobná stipendia. Laureát Ceny prezidenta města Gdaňsku v soutěži XI Nejlepší diplomy Akademie výtvarných umění a Cena CCA Łaźnia za diplomovou práci „Łódzka 5“, Cena rektora Akademie výtvarných umění ve Vratislavi na 5. studentském bienále malých sochařských forem v Poznani za dílo „Dres“, ocenění na 17. mezinárodním slévárenském workshopu, Grand Prix a Cena publika v soutěži kresby Przegrys a mnohonásobná stipendia ministra kultury a národní dědictví, předseda vlády, Elbląg Staroste a stipendium rektora pro nejlepší studenty. Účastnila se četných plenérů a uměleckých projektů, vč. OPWA 2017 v Centru polského sochařství v Orońsku, Głęboka Woda 2018 v Galerii města Gdaňsku, 1. sympozium současného sochařství 2020 v CRP v Orońsku.

Tvoří především keramické objekty, které jsou zhmotněním každodenního městského života, její díla jsou vtipným, místy kritickým komentářem života v Polsku. Žije a pracuje v Radomi.

Galerie Sýpka