Na děti čeká ve středu pohádkový les
Na děti čeká ve středu pohádkový les

Val. Meziříčí - Šmoulové, čarodějnice, mimozemšťané, červená karkulka a další pohádkové postavy. To je sestava pohádkového lesa, který ve Valašském Meziříčí proběhne ve středu 8. května. Magická trasa začíná na letním stadionu a děti zavede do areálu Kasáren a zpátky. Akce pro širokou veřejnost potrvá v době od 13:00 do 17:00.
   Celá trasa bude dlouhá asi dva kilometry a zvládnou ji i maminky s kočárky. Pro děti je připraveno osm stanovišť. Na každém z nich budou plnit pohybové i vědomostní úkoly. „Za každý splněný úkol dostanou účastníci na kartičku razítko a v cíli je pak čeká drobná odměna,“ dodala Lenka Bírešová z pořádajícího SVČ Domeček.
   Na akci může přijít úplně každý. Účast je zpoplatněna částkou 50 korun na dítě. Dospělí neplatí. Na stadionu bude otevřený bufet a pro děti herní zóna. „V herní zóně bude část dne děti bavit klaun. Připraveny budou i hračky nebo omalovánky, aby se děti zabavily a rodiče si mohli alespoň na chvíli oddechnout,“ řekla Bírešová.
   Nultý ročník Pohádkového lesa proběhl loni v Podlesí. Dorazilo ale zhruba 1 300 lidí, kteří svými auty místní část Valašského Meziříčí ochromili. „Letos to chceme záměrně udělat v místě, kam by lidé měli být schopni dorazit pěšky. Snad vyjde počasí,“ věří Bírešová.
Bc. Lukáš Martinek, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí