Muzeum zve na dernisáž výstavy Milana Ošťádala
Muzeum zve na dernisáž výstavy Milana Ošťádala
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Poslední příležitost prohlédnout si úspěšnou výstavu profesionálního fotografa Milana Ošťádala mají návštěvníci Muzea regionu Valašsko na zámku Vsetín. V neděli 24. dubna ji uzavře slavnostní dernisáž, která proběhne od 15 hodin v Mramorovém sále. O hudební doprovod se postará známá vsetínská hudebnice Marie Davidová.

Milan Ošťádal (nar. 1960) absolvoval obor fotograf na odborném učilišti v Brně. Své profesi se věnuje už přes 40 let, během kterých vystřídal několik působišť. Od roku 2005 je zaměstnancem Muzea regionu Valašsko, kde se mimo práce fotografa věnuje i správě a digitalizaci fotoarchivu.

Na výstavě v zámku Vsetín je vůbec poprvé k vidění výběr z jeho celoživotní fotografické tvorby, od analogové až po digitální. „Součástí je také velkoformátová projekce zachycující jeden z jeho typických experimentů Shell – zázrak tvoření, ukázka nejrůznějších historických i současných fotoaparátů, interaktivní průvodce či několik zajímavých tipů na domácí fotoexperimenty,“ uvedla kurátorka výstavy Olga Méhešová.

Kromě fotografií Milana Ošťádala si můžete prohlédnout i další dvě výstavy Kraslice a výšivka z Rožnovska a Malba / sklo / design. Při návštěvě zámku Vsetín rozhodně nevynechejte ani stálou expozici o Valašsku, krásnou vyhlídku ze zámecké věže či Templářský sklípek s rytířskou hernou. Podrobnější informace najdete na www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko