Mimořádné otevření expozic ve Valašské dědině a Mlýnské dolině
Mimořádné otevření expozic ve Valašské dědině a Mlýnské dolině
foto: Valašské muzeum v přírodě

Rožnov – Přicházející podzimní dny vybízejí k procházce po rozsáhlém areálu Valašského muzea v přírodě. Vedle areálu Dřevěného městečka jsou v tomto mimosezónním období přístupné exteriéry Valašské dědiny a Mlýnské doliny.
   „Pro nadcházející víkendy, od 13. října až 18. listopadu, jsme pro návštěvníky připravili mimořádné otevření vybraných objektů. Netradičně tak na podzim zůstávají v provozu technické stavby jako vodní mlýn a hamr, kde zvídavé do tajů svého řemesla zasvětí kovář i mlynář. Valašskou dědinu oživí ve vybraných objektech tetičky, chybět nebude paní učitelka v objektu školy z Velkých Karlovice a kovář v kovárně z Lutoniny. Za pozornost určitě bude stát i provoz větrného mlýna. Po procházce se všichni budou moci občerstvit v Hodslavské stodole,“ uvedl Jindřich Ondruš, ředitel muzea.
   Mimosezónní vstupné do areálu Valašské dědiny a Mlýnské doliny činí pro dospělou osobu 60 Kč, snížené – pro studenty a seniory 40 Kč, děti 30 Kč. V ceně vstupného je zahrnuta prohlídka výstav v objektu Sušák i v Domě Pod Strání. K zakoupení se nabízí i okružní vstupenka do všech areálu muzea.
Valašské muzeum v přírodě