Masarykova veřejná knihovna Vsetín je otevřena od 12. dubna v omezeném provozu
Masarykova veřejná knihovna Vsetín je otevřena od 12. dubna v omezeném provozu
foto: Knihovna Vsetín

Vsetín – Na základě usnesení Vlády ČR ze dne 6. dubna 2021 obnovila Masarykova veřejná knihovna Vsetín svůj provoz v omezeném režimu a se zvýšenými hygienickými opatřeními.
   Po otevření je knihovna zaměřena na výpůjční služby a umožní lidem v plném rozsahu půjčovat a vracet knihy, časopisy, CD, stolní hry a další druhy dokumentů a využívat rešeršních, bibliografických a informačních služeb.
  Otevření se prozatím netýká pobytových služeb v knihovně (studovna, čítárna, veřejný internet, PC, vzdělávací akce atd.), uživatelé by měli omezit dobu své návštěvy na minimum. Stále je možno využívat i on-line služby knihovny.
   Otevřena je také sídlištní knihovna Rokytnice (v sídlištní knihovně Luh bude probíhat v následujících 3 týdnech rekonstrukce, bude tedy uzavřena).
   Zachován je úterní rozvoz pro donášky do domu registrovaným uživatelům MVK, jejichž trvalý nebo krátkodobý zdravotní stav neumožňuje osobní návštěvu knihovny (po objednání předem).
   Ruší se režim objednávání výpůjček prostřednictvím výdejních okének. Uživatelé mohou dále objednávat a rezervovat tituly pouze tradiční cestou přes své čtenářské konto (již ne telefonicky a e-mailem, jak tomu bylo v případě výdejních okének).
   K vracení knih můžete také využít kniho-boxu „Vráti“.
   Beze změn, tedy u služby formou výdejního okénka, prozatím zůstává Turistické informační centrum Vsetín.
   Znovuotevření knihovny v omezeném režimu doprovázejí zvýšená hygienická opatření. V souladu s aktuálně platnými nařízeními musí uživatelé i knihovníci používat desinfekci a být vybaveni respirátorem FFP2 nebo KN95, dodržovat rozestupy a počet osob v půjčovnách je omezen.
Provozní doba knihovny:
Centrální budova Dolní náměstí:
pondělí - pátek v době 10 – 18 (středa 8 – 18)
Sídlištní knihovna Rokytnice:
pondělí a středa: 10 – 12 a 13 – 17
úterý a pátek: 10 – 12 a 13 – 16
čtvrtek, sobota: zavřeno
Sídlištní knihovna Luh: zavřeno
Turistické informační centrum Vsetín – pouze výdejní okénko:
pondělí – pátek: 10 – 12 a 13 – 17
   Knihovna je zde pro vás, neváhejte ji kontaktovat. Veškeré informace poskytneme na telefonu 575 755 141, +420 720 449 454 (v provozní době knihovny) nebo na kontaktních mailech půjčoven: centralnipujcovna@mvk.cz, kklub@mvk.cz, studovna@mvk.cz, detske@mvk.cz, luh@mvk.cz, rokytnice@mvk.cz, ic.vsetin@mvk.cz nebo centrální e-mail: mvk@mvk.cz
   Sledujte náš web www.mvk.cz a sociální sítě, kde informace pravidelně aktualizujeme.
Kateřina Janošková, Masarykova veřejná knihovna