Luhačovické Otevírání pramenů se blíží
Luhačovické Otevírání pramenů se blíží
foto: Město Luhačovice

Zlínský kraj – Obyvatelé ani návštěvníci Luhačovic letos o jednu z nejkrásnějších a nejvyhledávanějších akcí konaných v lázeňském městě nepřijdou! Ve svých diářích si pro jistotu už teď poznačte termín 6. - 8. května, protože právě v těchto dnech se uskuteční oblíbené Otevírání pramenů.

Po dvou letech poznamenaných pandemií covidu se budou v Luhačovicích opět slavnostně otevírat a světit prameny. Festival Otevírání pramenů symbolicky zahájí lázeňskou sezonu a příchod jara třídenní oslavou, která nabídne bohatý program pro celou rodinu.

Nejočekávanějším momentem bude jako tradičně samotné svěcení pramenů, které se uskuteční v neděli dopoledne. Tomu bude předcházet slavnostní mše svatá v Kostele svaté Rodiny. Po oba víkendové dny se bude na ulici Dr. Veselého konat jarmark, který nabídne vynikající pochutiny nebo výrobky lidových řemeslníků.

V sobotu se mohou návštěvníci festivalu těšit na stylovou promenádu v dobových kostýmech, přehlídku automobilových veteránů, projížďku na historických bicyklech a pro ty, kteří budou stát o hezký snímeček na památku, bude na Lázeňském náměstí připraven secesní fotoateliér.

Kateřina Nosková