Lam Trio v hudebním altánku v parku
Lam Trio v hudebním altánku v parku
foto: TKA

Rožnov – Neděle 11. července 2021 - 18:00 - hudební altán
   Swingové akustické trio hrající převážně hudbu třicátých a čtyřicátých let dvacátého století – tenor saxofon, klarinet, kytara, tenor banjo, zpěv a kontrabas
Hot Jazz, První republika, Swing, Blues, Gypsy Swing, Bossa Nova, Dixieland
Motto: Zažijte pohodový jazz a swing 20., 30. a 40.let 20. st. Přesvědčte se, že jazz je prostě pohoda jazz.
   Aleš Nitra je hudební hledač samouk, který jako kytarista prošel různými amatérskými seskupeními různých hudebních žánrů – od rockové hudby v raném mládí, přes folk, blues, funky atd. Hrával v jazzově a funky laděném Občas Quartetu a několik let spolupracoval v duu a různých uskupeních s frýdecko-místeckým jazzovým kontrabasistou Zdeňkem Holkou. Byl dlouholetým členem tria almára, které se věnovalo vlastní tvorbě s meditačními a etno prvky a doprovodné skupiny palkovické zpěvačky a autorky písní Kateřiny Koulákové, KACZi. Dnes kromě LAM TRIa hraje ve fúzové formaci (world music, minimalismus, blues, funky, bossa nova, reggae) Okýbachi s Reném Gavlasem.
   Martin Topič začal být k hudbě veden již od školního věku, kdy chodil do hodin klarinetu na ZUŠ Zdeňka Buriana v Kopřivnici, kde také bydlel. Hudební nauka ho nebavila, tam tedy moc nechodil a nyní toho lituje. Postupně prošel přes místní dechový orchestr a v roce 2002 se poprvé seznámil s jazzem a se saxofonem ve školním big bandu na SZUŠ Mis Music. Zde si postupně získal lásku k tomuto krásnému hudebnímu žánru. Hrál také řadu let ve frenštátském big bandu swing 40.-50.let v originálních aranžích. Nyní žije ve Frenštátě a je také členem mnoha jiných hudebních uskupení od sedmičlenné plesové kapely až po méně početné skupiny hrajících na svatebních a jiných veselých mecheche.
   Milan Holub je hudebníkem, který vyrostl zejména na folklórní scéně Frenštátu a blízkého okolí. K hudbě byl veden svými rodiči a mnoho zkušeností nasbíral i v rodinné hudební skupině Albatros. Ke hře na housle, které se učil na ZUŠ ve Frenštátě později připojil bicí nástroje a jako samouk posléze i baskytaru a následně kontrabas, kterému se poslední dobou věnuje nejvíce. Je zakladatelem a aktivním členem Cimbálového Orchestru Milana Holuba a působí v mnoha uskupeních různých žánrů.
   Zábavný program pro děti během koncertu připraví Montessori Klubko.
Vstupné dobrovolné.
TKA