Koncert dvou písničkářek z J.A.R. a Beskyd
Koncert dvou písničkářek z J.A.R. a Beskyd
foto: TKA

Rožnov – Pátek 9. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

Na poslední letošním koncertě v rámci cyklu Ženy v hudbě se představí Pilani Bubu, etno-folková zpěvačka z Jihoafrické republiky a Moonshye, křehká písničkářka z Beskyd.

Pilani Bubu je jihoafrická písničkářka, televizní moderátorka a kreativní, nezávislá umělkyně v žánru současné lidové hudby. Její poslední album „Folklore-Chapter 1“ získalo v rámci „The South Africa Music Awards 2020“ ocenění „Nejlepší jihoafrické album“. Pilani Bubu je jedinečný hlas se soudržným zvukem a stylem spojeným s etnem, soulem, jazzem, folkem a funkem. Její hlas je oduševnělý, ale její hudba je navýsost chytlavá. Je to vypravěčka s příběhem v srdci a vášnivá, ohnivá umělkyně, poháněná svým velkým záměrem: prezentovat africkou lidovou kulturu po celé Africe i Evropě. Pilani sdílí svou vášeň pro hudbu a cestování ráda s místními umělci, takže se pro české turné obklopí domácími hudebníky. Za posledních deset takto ozdobila svou přítomností pódia festivalů a hudebních míst po celém světě: namátkou v Nigérii, Ghaně, Mosambiku, Keni, USA, Francii a Velké Británii.

Slezská zpěvačka a kytaristka Moonshye vloni představila debut Curtain of the Moon. Většin písní z alba vznikla v polské Lodži, filmovém městě netypické krásy a starých továren, které se stalo na několik let zpěvaččiným domovem a inspirací.
„Kdyby má duše měla být městem, byla by to Lodž. Mám vášeň pro hledání skryté krásy tam, kde by to nikdo nečekal. Písně na Curtain of the Moon jsou právě o tom. I v těch temných místech v životě, v člověku, je možné spatřit něco krásného.“ Moonshye jste mohli uslyšet na festivalech a v klubech u nás, v Polsku a na Slovensku. Ve Vrátnici vloni proběhla koncertní premiéra alba v duu s Pavlem Šmídem v rámci streamovaného koncertu. V prosinci se zpevačka do Rožnova pod Radhoštěm vrací a její snové, magické písně uslyšíte tentokrát s celou kapelou.

Vstupné s místenkou 250 Kč. Předprodej od 15. 11. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.

TKA