Komorní cyklus přinese koncerty předních českých hudebních těles
Komorní cyklus přinese koncerty předních českých hudebních těles
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům Kultury Vsetín zve na nový Komorní cyklus, který svou pestrou dramaturgií láká nejen posluchače vážné hudby, ale také milovníky hudby populární. Koncerty se budou konat od listopadu do března v Mramorovém sále zámku Vsetín, vystoupí Smetanovo trio nebo Pražské kytarové kvarteto. Kromě předních českých hudebníků se na pódiu se svými krátkými hudebními entrée předvedou také žáci ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka.
   „V letošním roce začíná již pátá sezóna komorního cyklu, který po delší odmlce navázal na cyklus koncertů, který v minulosti nesl název Vsetínské hudební večery,“ popisuje produkční Domu Kultury Eva Hennelová. První koncert se bude konat 23. listopadu a přinese skladby legendárního George Gershwina v podání saxofonisty Felixe Slováčka jr., sopranistky Pavlíny Senič a klavíristy Vjačeslava Grochovského.
   V úterý 1. února se uskuteční druhý koncert komorního cyklu a představí jeden z nejprestižnějších českých soborů současnosti založený v roce 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem – Smetanovo trio. Třetí koncert, který se koná 29. března, přinese vystoupení Pražského kytarového kvarteta. „Věříme, že nám epidemická situace dovolí, abychom koncerty zrealizovali v daných termínech,“ dodává produkční Hennelová a doplňuje, že koncerty budou začínat vždy v 18:30.
   Při vstupu je nutné dodržovat pokyny Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, zejména prokázat „bezinfekčnost“ (prodělání nemoci Covid-19, ukončené očkování, potvrzení o negativním testu nebo provést samotest na místě pod dohledem pořadatele) a po dobu akce mít nasazený respirátor.
   Vstupné: 230 Kč, žáci ZUŠ a senioři 130 Kč, děti do 10 let zdarma
   Standardní předplatné: 600 Kč, Seniorské předplatné: 350 Kč
   Prodej předplatného od 25. 10. do 23. 11. 2021
   Prodej vstupenek na 1. koncert od 1. 11. 2021
Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetin