Knihovna Luh v novém
Knihovna Luh v novém
foto: Knihovna Vsetín

Vsetín – Knihovna v Luhu prošla úpravami interiéru a návštěvníkům a čtenářům se otevírá v novém kabátě. „Během měsíce dubna probíhala v sídlištní knihovně v Luhu výměna podlahové krytiny, oken, opravovalo se schodiště i vstupní dveře, upravil se výpůjční pult a malovalo se…“ uvedla ředitelka knihovny Daniela Divínová.
   Knihovna v Luhu tedy v květnu (po uzavření z důvodu epidemie) přivítá čtenáře nejen v hezčích prostorách, ale také s rozšířenou nabídkou knih pro dospělé. Ředitelka knihovny k tomu uvádí: „Vyslyšeli jsme zájem lidí, především obyvatel z Luhu a doplnili jsme dětský knižní fond také o literaturu pro dospělé napříč žánry, od detektivek, ženského čtení až po historické romány a young adult literaturu.“ Stejně tak je k dispozici dospělým čtenářům už několik let fond v knihovně V Rokytnici.
   Během úprav v knihovně v Luhu přestěhovali knihovníci přes 200 banánových krabic s knihami, hrami a časopisy, přemístili množství regálů, přepojili desítky kabelů.
   Slavnostního otevření spojeného se zdravou snídaní se zúčastnili i zástupci Města Vsetín. „Děkuji paní ředitelce Divínové a zaměstnancům knihovny za jejich nadstandardní nasazení nejen při této akci. Věřím, že zde bude dětským i dospělým čtenářům příjemně a budou se do knihovny rádi vracet, nejen díky prostředí, ale i kvalitnímu personálu a dobrému výběru knih, časopisů a her,“ sdělil při této příležitosti starosta Vsetína Jiří Růžička.
   Jak se výsledek podařil, můžete posoudit sami, přijďte se podívat na nové prostory luhovské knihovny a samozřejmě něco pěkného vypůjčit.
Kateřina Janošková, Masarykova veřejná knihovna Vsetín