Klavírní naděje na soutěži v Itálii
Klavírní naděje na soutěži v Itálii
Klavírní naděje Štěpánn Srba.

Val. Meziříčí - Nadaný žák ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí - Štěpán Srba - si vybojoval na prestižní mezinárodní soutěži MUSICA INSIEME v italských Benátkách nádherné 3. místo.
   Mezinárodní umělecká soutěž Concorso „MUSICA INSIEME“ se letos konala již po 14. Prestižní soutěž dává příležitost mladým umělcům prezentovat své umění v zahraničí a předvést tak své kvality v mezinárodní konkurenci a před odbornou porotou. Soutěžní kolo hry na klavír se konalo na začátku dubna. „Štěpán dokázal čelit silné konkurenci i přesto, že byl v kategorii nejmladším hráčem. Soutěžní repertoár byl technicky velmi náročný, Štěpán však dokázal díky poctivé přípravě podat ten nejlepší výkon.“ říká Petr Bazala, pedagog ZUŠ Alfréda Radoka, který Štěpána na soutěž připravoval.
   Nádherné třetí místo však není jediným Štěpánovým úspěchem v tomto roce. Na konci března se spolu s ostatními žáky pana učitele Petra Bazaly zúčastnil celostátní soutěže Pianoforte per tutti konané v Příboře, kde získal zlaté pásmo, na nejvyšší příčku dosáhl také spolužák Adam Sýkora. Stříbrné pásmo pak obsadili Bednářová Izabela, Makovicová Zuzana, Vránová Tereza, Kuipers Ruben, Hlaváčová Anna a Hlaváčová Helena. „K nádherným umístěním žákům a panu učiteli ze srdce gratulujeme. Zkušenosti, které děti získávají na prestižních soutěžích, umožňují jejich další růst a motivují k další práci.“, říká Petr Hajdyla, ředitel školy. V nejbližší době můžete žáky pana učitele slyšet na koncertě s Jaromírem Nohavicou, který se uskuteční 15. června v parku u zámku Kinských při příležitosti oslav 80. výročí založení školy. Konkrétně uslyšíte skladby v podání H. Hlaváčové a F. Hradila. V listopadu pak budeme držet palce Štěpánovi Srbovi, který vystoupí na Mezinárodním festivalu Magický klavír v Opavě.
(md)