Kamila s Danielem z Hošťálkové zazářili v živém přenosu z Domu kultury
Kamila s Danielem z Hošťálkové zazářili v živém přenosu z Domu kultury
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dalšími účinkujícími v sérii živých přenosů s názvem Z kulturáku do obýváku byla mladá dvojice umělců z Hošťálkové. Kamila Polonyová a Daniel Jakubík zahráli svému on-line publiku ve čtvrtek 11. března. Koncerty jsou přenášeny na Facebookové stránce Domu kultury Vsetín a jsou realizovány za finanční podpory Města Vsetín.
   Hned po vystoupení se nám se svými dojmy svěřila zpěvačka Kamila Polonyová: „Hrálo se nám moc dobře, bylo velmi příjemné si po dlouhé době zahrát. Bylo to sice bez publika, ale jsme rádi, že jsme zpříjemnili večer posluchačům v obýváku. Děkujeme za krásné vzkazy a jsme moc rádi, že jsme mohli zároveň podpořit dobrou věc."
   Také druhý on-line koncert se těšil velkému zájmu sledujících. Nejvyšší počet diváků živého vysílání v danou chvíli dosáhl 419 osob. Pár hodin po odvysílání premiéry na Facebooku DK už číslo celkového počtu zhlédnutí přesahovalo 5 700 diváků.
   Během koncertu si mohli diváci užít v podání Kamily a Daniela známé písně z repertoáru Hany Hegerové, Věry Špinarové, Anety Langerové, Jany Kirschner, kapely Coldplay nebo Fleret. Diváci nepřišli ani o valašské lidové písně nebo o autorský song Nad našú Hošťálkovú, se kterou se Kamila uvedla v pěvecké televizní soutěži Česko Slovenská SuperStar. V rámci livestreamu dvojice odpremiérovala také svou novou píseň s názvem Srdcebol. Koncert zakončili autorskou písničkou Vďačnosť.
   V komentářích se po dobu vystoupení ozývali diváci s velmi milými vzkazy a díky. Živý přenos koncertu sledovali kulturní příznivci nejen na Vsetíně a v Hošťálkové, ale i v dalších koutech Valašska. Reakce přicházely také z Moravské Třebové, ze Zlína, Prakšic, Březolup, Dešné, Ostravy, Nového Jičína, Uherského Hradiště, Rudimova, Benešova, Brna, Kolína, Orlických hor, Karlových Varů, ale i ze sousedního Slovenska či z americké Nevady.
   „Je to pro nás, jako pořadatele, nová a velmi cenná zkušenost. Jsme rádi, že se na on-line přenosy dívá tolik sledujících a věříme, že dramaturgie celého cyklu osloví široké spektrum posluchačů,“ uvedla za pořádající Dům kultury Vsetín Eva Hennelová.
   Ze Vsetínské nemocnice jsme obdrželi zprávu s díky za krásnou muziku, milá slova a podporu dobré věci, že v průběhu koncertu a následujících minut přibylo na kontu veřejné sbírky pro rodinu Martiny Bučkové více než 19 000 Kč. Vážíme si vaší finanční pomoci a děkujeme!
   A na koho se můžete těšit příště? 25. března to živě z kulturáku roztočí a doma vás zaručeně roztančí kapela Naty & Gents. V rámci on-line vysílání budeme tentokrát upozorňovat na projekt „Každý krok se počítá“ neziskové společnosti Stoupa Cup Vsetín, která se snaží finančně pomoci pětiletému Kubíkovi, který prodělal mozkovou obrnu s kvadruspatickými dopady. Má zasažené celé tělíčko a nyní bojuje o každý krok. Číslo transparentního účtu: 2201425944 / 2010. Děkujeme, že pomáháte s námi!
ZÁZNAM KONCERTU KAMILY A DANIELA ZDE: bit.ly/2PRiWo9
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.