Kam za kulturou v kraji: Loučení s prázdninami bude velmi pestré
Kam za kulturou v kraji: Loučení s prázdninami bude velmi pestré
foto: Archiv CCRVM

Zlínský kraj - Vybrat si můžete koncert, sportovní výzvy, tančení či poznávání tradic.
   Na poslední prázdninovou párty pro děti s dětským bavičem Pájou Chabičovským se vydejte ve čtvrtek 29. srpna od 15 hodin do Lázní Leopoldov (Smraďavka) v Buchlovicích. Pro prvních sto příchozích dětí budou připraveny řízečky zdarma, místní restaurace i pro rodiče na tento den připravila celou řadu variací tohoto oblíbeného českého pokrmu. Po soumraku se rozjede diskotéka, na kterou zavítají všechny pohádkové postavičky, které děti po celé léto bavily. Nebudou chybět ani doprovodné atrakce, jako malování na obličej, dětské tetování, balónky plněné héliem a skákací hrady.
Fotbalový stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti se promění ve velkolepou hudební scénu, na níž 30. srpna od 20 hodin vystoupí populární zpěvák Michal David. Všichni diváci se určitě mohou těšit na nezapomenutelnou show. Zazní jak prověřené úspěšné hity tohoto zpěváka, tak písně “ z archivu “. Michala Davida doprovodí na koncertech již prověřená a úspěšná kapela KVATRO, kterou diváci mohli vidět v loňském roce na všech jeho koncertech. Hostem večera bude Sagvan Tofi.
   Zájemcům o portrétní fotografii je určena Beseda s fotografem Robertem Vano, která proběhne na zámku Holešov v prostorách New Drive Clubu v pátek 30. srpna od 18 hodin. Na holešovském zámku současně probíhá výstava fotografií Roberta Vano.
   Přístaviště U Rybičky v Babicích u Baťova kanálu bude v pátek 30. srpna v 19 hodin místem startu sportovní akce nazvané 24 hodin kolem řeky Moravy. Pro tento vytrvalostní závod jsou připraveny trasy pro jízdní kola, koloběžky a běžce. Na nejlepší, tj. ty, kteří zvládnou nejvíce okruhů, se bude čekat do sobotního večera, na který je připraven hudební program i zápasy dívek a žen v blátě.
Valašské Klobouky oslaví 100. výročí narození svého rodáka, spisovatele Ladislava Mňačka Pátečním podvečerem v dřevěnicích. Akce bude zahájena v pátek 30. srpna v 17 hod. na klobouckém náměstí, kde bude odhalena lavička věnovaná Ladislavu Mňačkovi, poté se přenesete do světa tradic při prohlídkách zdejších dřevěnic, ochutnáváním typických regionálních jídel, při zvuku cimbálovky. Chybět nebudou ani ukázky práce tradičních řemesel, včetně výroby proslulých valašských papučí.
   Ve Zlíně se bude na konci prázdnin tančit. V parku Komenského, který je ozdobou centra Zlína, si můžete v pátek 30. srpna od 18 do 22 hodin vyzkoušet a zdokonalit smyslné latinsko-americké tance.
Martina Hofrová