Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm slaví 10 let
Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm slaví 10 let
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci nad městem slaví kulaté jubileum – 10 let od svého vzniku. V pořadu, který začíná v sobotu 7. května 2022 ve 14 hodin, vystoupí a promluví zajímaví hosté. Ti připomenou například zajímavosti a okolnosti vzniku i samotného fungování rozhledny, která byla vůbec poprvé otevřena téměř přesně před deseti lety, konkrétně v sobotu 28. dubna 2012.

V průběhu odpoledne bude hrát cimbálová muzika a připraveny pro zájemce budou komentované prohlídky s autorem projektu stavby rozhledny Antonínem Závadou. „Nachystaný bude také program pro menší i větší děti. V době akce, tedy od 14 do 17 hodin, bude vstup na Jurkovičovu rozhlednu zdarma, stejně tak samozřejmě i komentované prohlídky,“ uvedl destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Pořad „Jurkovičova rozhledna slaví 10 let“ začíná v sobotu 7. května ve 14 hodin a je ideálním tipem na výlet nejen pro rodiny s dětmi. Na Jurkovičovu rozhlednu se lze dostat několika směry. Asi nejčastěji využívaná je cesta od velkého parkoviště muzea u Mlýnské doliny – od lávky přes dřevěný mostek nad parkovištěm, dále nahoru do kopce po zelené turistické značce, cesta trvá cca 30 minut a dá se projít i s kočárkem.

Všechny informace k Jurkovičově rozhledně najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz – ZDE. Na sociálních sítích najdete fotky pod hashtagem #jurkovicovarozhledna.

Bc. Marek Havran, MěÚ Rožnov pod Radhoštěm