Jihoafrická zpěvačka Melanie Scholtz uvede nové album
Jihoafrická zpěvačka Melanie Scholtz uvede nové album
Promo

Val. Meziříčí – Na Malou scénu za oponou míří v New Yorku žijící jihoafrická zpěvačka a skladatelka Melanie Schultz. Společně s kolegou Jo Skaansarem z Norska vydává nové album Kindred, které přijede v rámci evropského turné představit také do Valašského Meziříčí. Na koncertě v neděli 28. listopadu se k nim přidá také bubeník Tomáš Hobzek. Začátek je v 19.30 hodin. Nebojte se za kulturou, vstupenky můžete pořídit také online.

Melanie Scholtz je jazzová zpěvačka a skladatelka. Narodila se v jihoafrickém Kapském městě, kde na univerzitě vystudovala operní zpěv. Žije nyní v East Village v New Yorku a zpívat jezdí po celé Evropě. Znalci ocení, že ji ke spolupráci zvaly a zvou špičky z oboru Wynton Marsalis, Bobby McFerrin, The Lincoln Jazz Orchestra, Hugh Masakela nebo Al Jarreau. V letech 2006-2013 byla jako pedagog součástí mentorského programu Artscape Youth Jazz. V roce 2015 se v Praze seznámila s elitním americkým hráčem na hammondky Brianem Charettem, kterého si později vzala za manžela. O dva roky později začala v New Yorku a Chicagu pořádat workshopy zaměřené na jihoafrický a americký jazz. V rámci turné The Great South African Songbook vystupovala v Rakousku, Norsku, Švédsku, Francii, Německu, Slovensku, Holandsku, Maroku, Portugalsku, Španělsku a Jižní Africe. O hudbě říká, že to je její největší přítel. Posluchače uchvacuje originalitou a jedinečným projevem. S velkým orchestrem by zněla jako Barbara Streisand a pokud dnes někdo připomíná Ellu Fitzgerald, tak je to právě Melanie Scholtz.

Do Valašského Meziříčí přijede představit své nejčerstvější album Kindred, na němž spolupracovala s kolegou kontrabasistou Jo Fougner Skaansarem z Norska. Trio doplní známý český bubeník Tomáš Hobzek.

Vstupenky na koncert Melanie Scholtz jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a také online na stránkách Kázetka www.kzvalmez.cz. V prodeji budou také na místě před koncertem. Při návštěvě je potřeba dbát na platná doporučení Ministerstva zdravotnictví.

Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.