Jarní prázdniny mohou děti prožít i v zoologické zahradě
Jarní prázdniny mohou děti prožít i v zoologické zahradě
foto: Archiv ZOO Zlí

Zlínský kraj - Vzhledem k tomu, že dětem ve Zlínském kraji začínají jarní prázdniny, rozhodla se Zoo Zlín prodloužit zvýhodněné zimní vstupné a po celý týden bude v zahradě pro malé i velké návštěvníky připraven také zábavný program.
   Zvýhodněné zimní vstupné potrvá až do neděle 3. března, a tak děti za návštěvu zaplatí 40 korun, dospělí 80 korun a senioři 60 korun.
   Po celý prázdninový týden, tzn. od pondělí 25. února do pátku 1. března, návštěvníci mohou na sedmi místech v areálu zoo zavítat na představení života zvířat v zimním období, chybět nebudou také zajímavosti z anatomie a biologie zvířat. „První setkání startuje v 10.30 hodin u lachtanů, poslední pak v 15.00 hodin u tučňáků, povídat se však bude také například u vyder, žiraf a slonů," upřesnila Bujáčková.
   Každý den bude na programu i velká pátrací hra. Děti obdrží v pokladně zoo lístek, na kterém budou uvedeny nejen termíny povídání u jednotlivých zvířat, ale především šest záludných úkolů. A pak už bude záležet na spolupráci rodinného týmu, zda se mu podaří v šesti různých expozicích objevit správné řešení. „Za odevzdání pátračky v pavilonu Zátoka rejnoků nebo v pokladně zooshopu u hlavního vstupu do zoo každý řešitel obdrží hezký dárek. Navíc ze všech odevzdaných lístků vylosujeme tři výherce hlavní ceny. Získají roční permanentku Zoo Zlín Family," dodala Romana Bujáčková.
   Kromě restaurace Tyrol naproti zámku Lešná a Limpopo u sezonního vstupu je opětovně otevřená restaurace Neapolitáno poblíž tropické haly, kterou převzali noví nájemci.
Zoo Zlín je otevřena každý den v roce. V únoru je areál přístupný do 16.00 hodin, v březnu se otevírací doba prodlužuje až do 17.00 hodin.
Irena Frolová, Zlin.cz