Hudební fujaré #3, interaktivní výstava i letošní úroda ovoce v muzeu
Hudební fujaré #3, interaktivní výstava i letošní úroda ovoce v muzeu

Rožnov - Letošní třetí Hudební fujaré, interaktivní výstava s názvem „Poznávej se!“, na které je přikázáno dotýkat se exponátů, nebo třeba výstava Valašský hortikomplex. Také druhý říjnový víkend je v Rožnově pod Radhoštěm nabitý akcemi, ze kterých si jistě vyberete.
   Dvojkoncert šansoniérky a klavíristky Hanky Kosnovské s doprovodem violoncellistky Veroniky Hložkové a perkusisty Filipa Ročka a ostravské cimbálové muziky Friš. To je Hudební fujaré #3, které připravil na pátek 11. října spolek Fujaré. Třetí letošní Hudební fujaré startuje v pátek 11. října v 19 hodin v rožnovské galerii 3. etáž (budova Stroza, vstup bránou naproti kinu.) v 19 hodin. Hudební fujaré 2019 je čtvrtý ročník experimentálního koncertního cyklu unikátních setkání muzikantů rozmanitých žánrů nejen s folklórní hudbou. Vstupné je možné na místě i v předprodeji (zvýhodněná cena).
Interaktivní výstava iQPARKu Liberec s názvem „Poznávej se!“ se od pátku 11. září koná také v Rožnově pod Radhoštěm, konkrétně v galerii 3. etáž. Putovní výstava je kombinací hry, zábavy i poučení a zahrnuje přes padesát interaktivních exponátů, které jsou určené k vyzkoušení, k vyřešení nebo k soutěžení, takže platí heslo „Dotýkat se exponátů je přímo přikázáno“. Výstava je otevřena denně až do 10. listopadu 2019, a to v pracovní dny 12 – 18 hodin a o víkendech od 9 do 18 hodin.
   Ovoce, zeleninu, obiloviny a další plodiny prezentující letošní úrodu z polí, zahrad a sadů představí Valašské muzeum v přírodě v rámci výstavy Valašský hortikomplex. Výstavu je možné si prohlédnout v prostorách Janíkovy stodoly v Dřevěném městečku od 12. do 20. října 2019. Otevřena bude dle návštěvní doby muzea, tj. od 9.00 do 16.00 hodin mimo pondělí. V neděli 20. října od 10.30 do 12.30 se v konferenčním sále budovy Sušáku uskuteční přednáška na téma „Pěstování sloupovitých jabloní.“ Přednášet bude Čestmír Jež.
   Kromě začínajících výstav „Poznávej se!“ a Valašský hortikomplex jsou v Rožnově momentálně k vidění další čtyři výstavy.
   Až do poloviny října můžete zajít v Rožnově také na Jurkovičovu rozhlednu, a to denně od 9 do 17 hodin.
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.