Hradišťan & Jiří Pavlica zahrají ve Vsetíně
Hradišťan & Jiří Pavlica zahrají ve Vsetíně
Hradišťan & Jiří Pavlica. foto: Promo

Vsetín - V úterý 20. března od 19.00 hodin bude po dvou letech patřit velký sál Domu kultury Vsetín oblíbené nadžánrové kapele Hradišťan Jiřího Pavlici.
   Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice.
   Uměleckým vedoucím muziky je Jiří Pavlica, houslista a hudební skladatel, pod jehož vedením od roku 1978 se dramaturgie postupně transformovala a interpretační nároky na členy souboru vzrůstaly. Postupně se začala čím dál více prosazovat autorská tvorba Jiřího Pavlici, která v posledních projektech již zcela převládá.
   Dnes je Hradišťan profesionálním tělesem, překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Mezi kmenové sólisty patří Alice Holubová a Jiří Pavlica.
Přijďte se přesvědčit, že nejen umělecká úroveň, ale také dramaturgie řadí Hradišťan k originálním a nezaměnitelným tělesům české hudební scény.
   Předprodej vstupenek od 1. února v kině Vatra. Vstupné: 350 / 300 / 250 Kč (odstupňováno podle řad).
Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín spol. s r. o.