Bluesový večer v Zašové: Beňa a Radvanyi & Hot Tamales Trio
Bluesový večer v Zašové: Beňa a Radvanyi & Hot Tamales Trio
Beňa a Radvanyi . foto: Promo

Zašová - Dvojkoncert bluesové scény spojený s křtem CD Slovak Blues Project. Na 20. března jsme připravili lahůdku pro všechny milovníky bluesu. Dvě kapely ze dvou sousedních zemí. Matadoři bluesové scény se zajímavým objevem loňského Blues Alive.
  Večer zahájí polské HOT TAMALES TRIO v čele s vynikající zpěvačkou Elizou Sicińskou. Muzikanti ve své originální tvorbě mísí odkaz tradičního amerického folku, blues a jazzu s prvky world music. Od svého prvního vystoupení v roce 2015 sklízí trio zaslouženou pozornost doma i v zahraničí. Na svém kontě mají své první album. Vloni reprezentovali Polsko na European Blues Challenge v Dánsku. U nás se loni na podzim setkali s velkým ohlasem na šumperském „Blues Alive" festivalu. Nyní máte jedinečnou možnost tuto zajímavou skupinu poznat i vy!
   Druhá část večera pak bude patřit u nás dobře známému a oblíbenému slovenskému duu BEŇA/RADVANYI. Během svého koncertu pokřtí své nedávno vydané album Slovak Blues Project. Album nabízí tradiční i současné podoby amerického blues. Jedenáct skladeb, z toho šest vlastních a pět převzatých písní v osobitých úpravách, je aktuální vizitkou těchto v současnosti nejaktivnějších slovenských bluesmanů, kteří často koncertují na různých festivalech po celé Evropě.
   Bluesový večer se uskuteční v úterý 20. března od 19 hodin ve velkém sále Kulturního domu v Zašové. Vstupné: 200 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě. Vstupenky můžete zakoupit na www.kultura.zasova.cz či v iCafé Zašová (tel. 734 447 239, icafe@zasova.cz).
Kulturní dům Zašová