Hip-hop Indoor Festival ve Vsetíně slibuje českou i slovenskou rapperskou špičku
Hip-hop Indoor Festival ve Vsetíně slibuje českou i slovenskou rapperskou špičku
foto: DK Vsetín

Vsetín – Čtyři čeští a slovenští rappeři Separ, Rest, Refew a Jaroslav Oláh jsou hvězdami prvního vnitřního hip-hop festivalu ve Vsetíně. Nový valašský Hip-hop Indoor Festival se uskuteční v lednu ve Velkém sále Domu kultury ve Vsetíně. Kromě hlavních interpretů čeká návštěvníky doprovodný program, o který se postarají hostující DJ‘s. Brány festivalu se otevřou v sobotu 20. ledna 2024 ve 20 hodin.

Separ, Rest, Refew a Jaroslav Oláh, to jsou hlavní interpreti česko-slovenského indoor festivalu hip-hopové muziky. Slovenský rapper Michael Kmeť, neboli Separ, je jedním ze zakladatelů bratislavské hip-hopové skupiny DMS a rovněž bývalý člen nezávislého labelu Gramo Rokkaz. Má za sebou pět sólo alb, nespočet spoluprací a šest studiových alb se zmíněnými Gramo Rokkaz a DMS. Rest, vlastním jménem Adam Chlpík, je český rapper a MC, který od roku 2010 působí v labelu Ty Nikdy. Na kontě má čtyři sólo alba, několik EP a featy napříč celou česko-slovenskou scénou.

Dalším vystupujícím na vsetínském indoor festivalu je Refew, vlastním jménem Erik Gábor, rapper a zpěvák z Prahy. Jeho příchod na hudební scénu se datuje do roku 2014, kde začínal jako jezdec stáje Bigg Boss. V roce 2016 přestoupil do hudebního vydavatelství Blakkwood Records, kde aktivně působí dodnes. Krom 8 vydaných studiových nosičů má za sebou spolupráci snad se všemi zásadními jmény z hudební scény napříč žánry (Rytmus, Kali, Marpo, Pekař a mnoho dalších). Zpěvák a barber Jaroslav Oláh je původem ze Slovenska a do povědomí se dostal svou účastí v pěvecké soutěži Česko Slovenská SuperStar (6. řada), ve které zanechal velkou stopu nejen svým zpěvem, ale i charismatem. V současnosti zpívá na turné s Jakubem Děkanem.

Festival se koná ve Velkém sále Domu kultury Vsetín. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program, který budou mít na starosti hostující DJ‘s. Předprodej probíhá na stránkách www.dkvsetin.cz, akci pořádá RubiKorp s.r.o.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín