Fotoklub Vsetín vystavuje na Staré radnici
Fotoklub Vsetín vystavuje na Staré radnici

Vsetín - Fotoklub Vsetín uskuteční i v letošním roce již 12. členskou výstavou, která je tentokrát bez vernisáže otevřena v Galerii Stará radnice na Horním městě od 8. července do 23. srpna. Výstava je přístupná mimo pondělí vždy od 14 do 17 hodin.
   V krásných prostorách galerie si mohou návštěvníci zdarma prohlédnout kolem sta fotografií členů klubu, které jsou výběrem z jejich tvorby v uplynulém období. Snímky vystavujících autorů mají v porovnání s dalšími fotokluby v ČR velmi dobrou úroveň. Malým indikátorem úspěšnosti je třeba i účast Fotoklubu Vsetín ve dvou tzv. mapových okruzích – Moravskoslezském a Český ráj. „Během jednoho roku projde bodovým hodnocením v 25 zúčastněných klubech obou okruhů asi 500 tištěných fotografií výstavního formátu. Umístěním vsetínského klubu na předních příčkách hodnocení v této soutěži jako celku i v jednotlivcích je nesporně dobrou vizitkou jeho činnosti,“ uvádí člen rady fotoklubu František Novotný. Řada vystavujících autorů se ale účastní i mezinárodních salonů a soutěží, a to často velmi úspěšně. O takto získaných medailích a cenách ví zpravidla jen jejich nejbližší okolí.
   Klub je otevřený všem zájemcům o fotografii ze Vsetína a blízkého okolí. Členské schůzky fotoklubu se konají vždy poslední čtvrtek v měsíci v klubovně Hvězdárny Vsetín, mimo července a srpna. Zájemci se mohou nezávazně zúčastnit těchto schůzek a seznámit se i tak s jeho činností. Informace o dalších činnostech klubu a kontakty mohou případní zájemci získat na internetových stránkách www.fotoklub-vsetin.cz, nebo přímo u členů vedení klubu.
  „Úspěšná činnost fotoklubu by nebyla možná bez výrazné a vstřícné podpory, za kterou patří naše poděkování městu Vsetín, Domu kultury Vsetín i Muzeu regionu Valašsko – Hvězdárně Vsetín,“ uzavírá František Novotný.
Jiří Žůrek