Festival Chaverut – Přátelství zahájí pieta
Festival Chaverut – Přátelství zahájí pieta
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Již 19. ročník oblíbeného festivalu věnovaného Izraeli bude od pátku 27. ledna do neděle 26. března hostit Valašské Meziříčí. Návštěvníci se mohou těšit na atraktivní přednášky, besedy či filmovou projekci.

Program startuje už tento pátek 27. ledna od 16.00 pietním aktem u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu, který se uskuteční u památníku v ulici Vodní. „Další program je naplánován na únorové a březnové dny. Lidé se mohou těšit například na promítání filmu Golet v údolí nebo přednášku rabína Jaira Jirmejahu Jerochima na téma Králové v judaismu. Velkým lákadlem bude jistě beseda s hercem a moderátorem Janem Krausem, který v neděli 12. března v Kině Valmez povypráví o osudech své rodiny za druhé světové války,“ pozvala místostarostka Yvona Wojaczková. Velký sál zámku Žerotínů pak bude hostit přednášku teologa Pavla Hoška na téma Když dva dělají totéž, není to totéž – Mojžíš a Jonáš jako modely vůdcovství.

O pomyslnou tečku za programem letošního ročníku festivalu se postará tradiční politická debata, která proběhne v neděli 26. března v kině za účasti velvyslankyně státu Izrael v ČR Anny Azari a poslance Miroslava Janulíka.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí