DK zve děti do divadla na Zakletou princeznu a Démony z Krušných hor
DK zve děti do divadla na Zakletou princeznu a Démony z Krušných hor
foto: DK Vsetín

Vsetín – Cyklus Divadlo dětem uvede pohádku hostujícího Docela velkého divadla z Litvínova s názvem Démoni Krušných hor aneb princezna stříbrem zakletá. Příběh o zlém králi Argentovi, démonech, zakleté princezně ale také opravdové lásce se na prknech jeviště Divadla v Lidovém domě ve Vsetíně odehraje poslední lednovou neděli. Na malé i velké diváky se těší pořádající Dům kultury Vsetín 29. ledna v tradičním čase od 16 hodin.

„Krušné Hory podle starých legend prý kdysi obývali a spravovali démoni. A protože se to moc neví, vznikl o nich tento příběh,“ prozrazují divadelníci z Docela velkého divadla z Litvínova. V té době žil také krutý král Argent, který zaklel své dcery a svou ženu do jedné z hor. Jak se podaří překonat krutou kletbu a zachránit princeznu i celý kraj s horami, jezery a lesy? „To se děti dozví v pohádce poslední neděli v lednu od 16 hodin,“ pozval do Divadla v Lidovém domě dramaturg cyklu Divadlo dětem Zdeněk Holoubek.

Předprodej vstupenek na představení bude spuštěn 16. ledna na pokladně Kina Vatra i na webových stránkách Domu kultury. „Také v letošním roce platí benefit v podobě symbolického vstupného pro doprovod dítěte ve výši 1 Kč,“ dodal dramaturg Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín