Dobročinná výstava mandal je k vidění v kině Vatra
Dobročinná výstava mandal je k vidění v kině Vatra

Vsetín – Výstavní prostory ve foyer Kina Vatra Vsetín hostí od druhé poloviny května výstavu Mandala dětem. Dobročinný projekt, v jehož rámci bude vystaveno na 80 originálních mandal vytvořených dětmi i dospělými, je určen na pomoc dětem z dětských domovů. Zhlédnout díla tvůrců i přispět na dobrou věc mohou návštěvníci do 11. června vždy během otevírací doby kina.

„Přijďte si do vsetínského kina vybrat mandalu a udělat dobrý skutek,“ pozval na dobročinnou výstavu Zdeněk Holoubek z Domu kultury Vsetín. Mandaly vytvořily děti i dospělí, které baví tvořit a pomáhat. Originální díla budou k zakoupení přímo na výstavě. „Návštěvníci budou moci naskenováním QR kódu zaslat částku a rovnou si mandalu odnést,“ doplnil Zdeněk Holoubek.

Dobročinný projekt Mandala dětem započal v roce 2012. Od roku 2013 má celorepublikový rozsah a je realizován díky podpoře partnerů a dobrovolníků. Svou tvorbou dobrovolníci přispívají a pomáhají dětem bez rodinného zázemí bezpečně „vylétnout z hnízda“. Do iniciativy se mohou zapojit všichni, kdo rádi tvoří a chtějí pomoct. „Výstavu je možné navštívit vždy během otevírací doby kina – v pondělí až pátek od 14 do 19:30 a v sobotu a neděli od 16 do 19:30,“ doplnil k pozvání Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín