Do Lešné u Valašského Meziříčí na Noc kostelů
Do Lešné u Valašského Meziříčí na Noc kostelů
foto: Muzeum regionu Valašsko, p. o.

Lešná – Také v letošním roce se zapojí zámek Lešná u Valašského Meziříčí (na snímku) do celostátního projektu Noc kostelů. Pobočka Muzea regionu Valašsko zve v pátek 28. května na bezplatné prohlídky výstav a nevšední komentované procházky zámeckým parkem.
   Do letošního ročníku Noci kostelů je zapojeno kolem 1200 objektů z celé ČR. Lešenský zámek se projektu tradičně účastní spolu s místním kostelem sv. Michaela archanděla.
   Akce proběhne od 18:00 do 22:00 hodin. Po celou dobu bude veřejnosti otevřen lešenský svatostánek a na zámku bude probíhat zajímavý doprovodný program. „Příchozí si budou moci zdarma projít naše nové výstavy Mince a platidla, Adolf Růžička: Návrhy nábytku a Po stopách velkých šelem. Připraveny jsou také bezplatné komentované prohlídky parku zaměřené na drobné stavby, které v parku stály dříve nebo zde stojí dodnes,“ pozvala organizátorka akce Kristýna Pončíková z Muzea regionu Valašsko.
   Muzeum upozorňuje, že na základě nařízení vlády ČR musí výstavy a akce provázet opatření k zajištění zdraví účastníků a omezení šíření onemocnění COVID 19. Program může být změněn na základě aktuální epidemiologické situace. Více informací najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko