Divo Institute, KranK, Stern. Tři kapely, které přistupují k punku originálním způsobem
Divo Institute, KranK, Stern. Tři kapely, které přistupují k punku originálním způsobem
foto: TKA

Rožnov – Sobota 23. září 2023 - 20:00 - Vrátnice

Punkáč, básník, zpěvák a rapper Aleš Procházka alias Johnny Násilník se spojil s Adamem Michlíkem a Kiliánem Les Kešnerem a společně stvořili kapelu Divo Institute, která vydala 21.4. eponymní debut na labelu Kabinet Records. Soundtrack toho, jak jim bylo hrozně. Písně o hledání cesty ven z tohohle panoptika, o nevyvedených láskách a opakovaném vstupování do stejný stoky. Pro ně už jsou minulostí, svítivej hlen, kterej si tady na nás odflusnou, aby se mohli nadechnout k těm příslovečným lepším zítřkům. Punkem načichlé techno, špinavá kytara, banjo, pumpující elektronika a zpěvák, který s mikrofonem v ruce dostává do tranzu sebe i dav.

Německo-americké formaci KranK se u nás loni tak zalíbilo, že chtějí přijet znova, vám se to taky líbilo, tak proč si to neopakovat. Instrumentálně dokonalí strejcové se na pódiu nezastavují a přitom hrají tak přesně. Toto je esence muziky, kterou ocení jak punkáči, tak rockeři (ano, bylo to tak). Sami sebe označují jako sludge|hardcore|hardrock, jejich skladby se obejdou bez hlasu a své hudební preference mají takto:
Dr. Jo (baskytara): Circle Jerks, Black Flag, Loveslug, NoMeansNo, Victims Family, Primus, Minutemen
Dr. Krischan (kytara): Fugazi
Dr. Jeff (bicí): The Who, Black Sabbath, Alice Cooper, KISS, Dead Kennedys, Germs, Black Flag, Suicidal Tendencies

Stern dokončují novou nahrávku a v plnohodnotné sestavě basa, bicí, akustická/elektrická kytara a zpěv se po delší době objeví na našem pódiu. Syrovost v projevu, hrubost v textech. Valašsko se vším všudy.

Vstupné v předprodeji: 150 Kč, v den akce a na místě: 200 Kč. Předprodej od 5. 9. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.

TKA