Divadlo Kalich Praha ve ValMezu: Lady Oskar
Divadlo Kalich Praha ve ValMezu: Lady Oskar
foto: KZ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Po 5.12.2022 v 19:00 – Velký sál KZ – vstupné na místě 490 Kč, v předprodeji 450 Kč

Kultovní filmová komedie Oskar, skvost ve filmografii Louise de Funése, byla natočena podle velmi úspěšné francouzské divadelní hry, která posloužila jako předloha i pro současnou komedii Lady Oskar, tedy modernizovanou verzi, která tentokrát dává velkou hereckou příležitost v hlavní roli ženě – komičce.

Bývalá slavná modelka Clara Barnier je dnes rázná majitelka módního impéria, nekompromisní šéfová, přísná matka i manželka, kterou nic nezlomí… kromě její vlastní rodiny. Tu sice řídí pevnou rukou, ale také zároveň bezmezně miluje. Jen svou lásku dává nejbližším najevo poněkud svérázně. A navíc se brzy ukáže, že ta ruka není zas tak pevná, jak by si Clara přála!

Vděčné výzvy, jíž nabízí hlavní role, se chopila jedna z nejpopulárnějších komediálních hereček u nás Jana Paulová, která si tuto výbornou moderní francouzskou komedii zvolila za svůj režijní debut.

Hrají: Jana Paulová, David Suchařípa, Ladislav Hampl, Jan Kříž, Denisa Pfauserová / Leontina Hromádková, Vendula Fialová, Pavla Dostálová / Marie Křížová

KZ Val. Meziříčí