Koncert hráče na bicí nástroje Ladislava Bilana, historicky prvního nejmladšího člena Moravské filharmonie Olomouc
Koncert hráče na bicí nástroje Ladislava Bilana, historicky prvního nejmladšího člena Moravské filharmonie Olomouc
foto: TKA

Rožnov – Úterý 19. září 2023 - 18:00 - ZUŠ

Ladislav Bilan ml. už ve věku třinácti let úspěšně prošel konkurzem do Moravské filharmonie Olomouc a stal se tak v roce 2009 jejím historicky nejmladším členem. V roce 2014 byl vybrán Jiřím Bělohlávkem, aby na open air koncertu na Hradčanském náměstí v rámci projektu „Zahraj si s Českou filharmonií“ přednesl Koncert pro marimbu a orchestr č. 1 od Neye Rosaura. V náročném konkurzu tehdy uspěl v konkurenci dalších 120 mladých talentů, z nichž bylo vybráno šest. Pravidelně se věnuje natáčení sólových skladeb pro americkou nahrávací společnost PARMA Recordings. S Moravskou filharmonií podnikl v prosinci 2015 dvoutýdenní zájezd do Číny. V únoru 2016 pak s Českým národním symfonickým orchestrem absolvoval turné po Spojených státech amerických.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 200 Kč. Rezervace a prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 22. 8. od 8:30 hodin.
Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle Téčka a v TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.
Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.
Hlavní partneři akce: Nadace Český hudební fond.

TKA