Dareband přivítá nový rok tradičním koncertem
Dareband přivítá nový rok tradičním koncertem
foto: DK Vsetín

Vsetín – Novoroční koncert populární vsetínské kapely Dareband se uskuteční v pátek 7. ledna 2022 od 19 hodin ve velkém sále Domu kultury Vsetín. Folk-folklorní Dareband zahraje staré známe písně i novinky z pera autora a kapelníka Jiřího „Dareby“ Václavíka. Chybět nebude ani speciální host, návštěvníci se mohou těšit na vystoupení bývalé zpěvačky Darebandu Kateřiny Mrlinové s jejím šansonovým repertoárem.

„Historie novoročních koncertů už je pěkně vousatá. Jejich tradice začala v roce 2010 v tehdejším Koordinačním a informačním centru ve Vsetíně,“ vzpomíná člen kapely Martin Mrlina. Koncerty měly velkou návštěvnost. V malém sále informačního centra se konaly až do roku 2014, poté se přesunuly do náhradních prostor na Horním městě na Maštaliska. „Od roku 2019 vítáme nový rok ze vsetínského Domu kultury, dvakrát také s hostem – pěveckým sborem Darebáček ze ZŠ Slavičín,“ popisuje Mrlina. V loňském roce však tradici přerušila epidemie Covidu-19.

Na letošním koncertu při příležitosti uvítání nového roku zazní nejen staré pecky, ale také nové písně, které Dareband pomalu začíná shromažďovat na další, v pořadí už sedmou desku. Ani letos nebude výjimkou účast speciálního hosta. „Kateřina Mrlinová působila v Darebandu patnáct let, poté se vydala na sólovou dráhu. Návštěvníkům se představí se šansony,“ vysvětluje Martin Mrlina. Zpěvačka vystoupí se svými hudebními kolegy – basistou Danem Káčerem a pianistou Danem Jakubíkem. „V repertoáru nebudou chybět písně šansonových velikánek Hany Hegerové, Edith Piaf a dalších, zpěvačka představí také šansony s vlastními texty,“ doplňuje Martin Mrlina.

„Koncert se bude konat ve velkém sále Domu kultury za dodržení platných protiepidemických pravidel. Návštěvníky prosíme, aby se při vstupu na akci prokázali certifikátem obsahujícím QR kód (v mobilním telefonu nebo v tištěné podobě),“ uvedla jednatelka Domu kultury Vsetín Petra Vaňková.

Vstupné: 150 Kč, Předprodej od 3. ledna

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín