Cestovatelská přednáška Jiřího Kolbaby nabízí projížďku po USA
Cestovatelská přednáška Jiřího Kolbaby nabízí projížďku po USA
foto: DK Vsetín

Vsetín – Známý cestovatel Jiří Kolbaba, který na svých poutích navštívil již více než 130 zemí světa, se již popáté vrací do Domu kultury ve Vsetíně. V rámci přednášky nazvané „Ukradená země“ představí své putování po USA. Událost věnovaná všem milovníkům cestování a cestovatelských fotografií se uskuteční v úterý 8. listopadu od 19 hodin ve Velkém sále kulturního domu.

„Vypravěč a cestovatel Jiří Kolbaba se k nám do Domu kultury vrací popáté. V minulosti nás provedl po Bali, Norsku či Nepálu. Tentokrát nás alespoň na chvíli přenese do Spojených států amerických,“ přiblížila Eva Hennelová, produkční z Domu kultury Vsetín. Při neobvykle dlouhé cestě z New Yorku na západní pobřeží a zpět do New Yorku cestovatel představí známá i neznámá města, ale zejména fantastické národní parky jihozápadu USA. „Vzdáme hold několika chrámům americké divočiny, hrdinným indiánům – kterým byla tato země ukradena – i méně známým fenoménům současné Ameriky,“ popisuje svou přednášku Jiří Kolbaba. Cestovatelský večer nabídne nová zamyšlení a množství objevitelských inspirací.

Cestovatel a fotograf Kolbaba ze svých cest přiváží fotografie a organizuje fotovýstavy i besedy, vydává knihy a publikuje v časopisech. Se svými cestovatelskými přednáškami navštěvuje města i vesnice v celém Česku.

Vstupné: 210 Kč předprodej, 250 Kč v den akce

Předprodej vstupenek od 11. října.

Mgr. Veronika Ježíková , DK Vsetín