Cestovatel Zibura povypráví o prázdninách v Česku
Cestovatel Zibura povypráví o prázdninách v Česku
foto: DK Vsetín

Vsetín – Na svých cestách navštívil řadu dalekých exotických zemí, v minulém roce ale zatoužil po tom důvěrně poznat svou vlast. Ladislav Zibura se proto vydal na dvouměsíční prázdninovou jízdu po českých luzích a hájích, napsal knihu a připravil poutavou a zábavnou cestovatelskou přednášku. Jestlipak na svých cestách po česku navštívil i kraj Valašský? To můžete zjistit ve čtvrtek 25. listopadu v Kině Vatra ve dvou časech – v 17 hodin a ve 20 hodin večer.
   Prázdniny v Česku, to je název již páté knihy a cestovatelské přednášky známého českého cestovatele a spisovatele Zibury. „Podíváte se do oblastí známých i neznámých – od jihočeských rybníků přes uhelné pánve až po opuštěné pohraničí,“ láká na přednášku cestovatel Zibura. Jako obvykle slibuje zábavnou jízdu, příběhy svérázných lidí i zapomenuté zajímavosti z naší historie. „Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka, dobře se bavte a pevně připoutejte! Váš řidič je začátečník,“ zve návštěvníky zapálený cestovatel.
   Ladislav Zibura na svých poutích ušel tisíce kilometrů, navštívil Jeruzalém, Nepál, Čínu nebo třeba Gruzii, Arménii a Jerevan. O svých cestách pravidelně referuje na přednáškách a besedách, své cesty také dokumentuje v knihách, kterých od roku 2015 vydal již pět.
   Při vstupu je nutné dodržovat pokyny Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, zejména prokázat „bezinfekčnost“ (prodělání nemoci Covid-19, ukončené očkování, potvrzení o negativním testu nebo provést samotest na místě pod dohledem pořadatele) a po dobu akce mít nasazený respirátor.
   Vstupné v předprodeji: 200 Kč a 250 Kč (studenti a senioři 150 Kč), na místě: 250 Kč a 290 Kč.
Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín